úterý 23. října 2018

Japonský javor červený pěstování

Měnící se barvou olistění v průběhu roku vám na balkoně či lodžii zajistí příjemnou atmosféru. Tento krásný strom imponuje svým listím měnícím barvy. Japonský javor je pěstiteli velice oblíbenou okrasnou dřevinou. Pěstování japonského javoru není nikterak složité, vybrat si můžete z několika stovek různých kultivarů.


V těžké zásadité půdě by stromek pomalu odumíral. Nejlepší je vybrat si javor ideální velikosti a tvaru pro svou zahradu – pak žádné další úpravy nutné nebudou.

Mírné tvarování a usměrňování růstu a velikosti rostlin možné je, ale musí se provádět v době vegetace. Pokud nechcete mít zahradu zaplevelenou semenáčky, zvolte javor jasanolistý, který ani jako javor nevypadá a navíc je dvoudomý. Od dubna do května jej zdobí růžové nebo tmavě červené květy. Jeho pěstování se nemusí zříkat ani lidé bez zahrady – stačí balkon, vhodná nádoba a stromek olistěný dle. Podlehli jste kouzlu japonských a dlanitolistých javorů a rádi byste je.


Jejich pěstování má ale svá specifika, kterých bychom se měli. Listy jsou hráškově zelené s bílým lemováním, které postupně zrůžoví. Během sezony se zbavení mění, dorůstá do m. A tento kultivar je tomu opravdu názorným příkladem.

Kanady, nese lesklé, tmavě zelené listy na rubu namodralé. Na podzim se zbarvují do oranžové a červené. Je to krásny strom pôvodom z južnej Ázie (Japonsko, Čína, Južná Kórea). Japonský červený javor Tento u nás často pěstovaný a oblíbený pomalu rostoucí strom nebo keř dorůstá do výšky 1-3m.


Ve své domovině v Japonsku roste v řídkých lesích v propustném lehkém substrátu. JAPONSKÝ ČERVENÝ JAVOR. Nabízená rostlina je tříletý semenáč a proto není tak náročný a náchylný ja. Protože existuje na tři sta kultivarů tohoto stromu, které variují od bonsají, přes keře až po stromy. Při dodržení správných podmínek pěstování dokáže být japonský javor odolný.


Zde jsou v současné době rododendrony a drobné jehličnany, plánuje se doplnění trvalek a vřesovištních rostlin, případně kameny, které jsou dalším vhodným prvkem ve spojení se zvoleným javorem. K zasychání konečků listů dochází u japonských javorů pěstovaných v nádobách ( javor dlanitolistý Acer palmatum) a zvlášť u některých červenolistých kultivarů stříhanolistých (dissectum). Jestliže nemá dobré podmínky, většinou reaguje tak, že mu osychají konečky listů. Spousta pěstitelů na toto odpoví tím, že začne javor důkladněji zalévat v domnění, že osychání je z nedostatku vody a jednoduše ho ulijí. Tvarů i barev listů je mnoho, vyberte si z uvedeného přehledu.


Jeho nenápadné květy pučí zároveň s listy, plody v podobě nažek následně visí v párech. Nejvíce dekorativní je javor japonský na podzim, kdy se jeho listy zbarvují nejdřív do žlutooranžova a nakonec až dočervena. Z javoru japonského se dá vytvarovat bonsaje, vhodná k pěstování jako pokojová rostlina. Pestovanie japonského javora nie je zložitá záležitosť, vybrať si môžete hneď z niekoľkých druhov priamo v našom e-shope.


V přírodě dosahuje výšky max.

Javor červený japonský – semena ks. Je červená odrůda, jejíž listy jsou zjara jasně červené, později tmavnou, někdy i zelenají. Japonské Javory představují širokou paletu vzhledu, vlastností a tomu odpovídající různost nároků na podmínky pěstování. Prodáváme ve velikosti 80.


Pěstuje se zejména pro výraznou kresbu kmene a silnějších větví, které jsou nápadně. Scanlon je atraktivní odrůda javoru červeného , jež se podzimní barvou. Atropurpureum´- liší se od původního druhu barvou listů, které jsou temně červené. Právě to je mýtem o nesnadném pěstování javorů. Vytvarovat lze jako bonsaje.


V našich podmínkách dorůstá výšky 2-metrů. Hledat v článcích: japonský javor javor. Pěstování této rostliny patří díky její velké náchylnosti mezi náročnější. Při dobré péči se však odmění atraktivním vzhledem. Velice často se stává, že díky nepříznivému stanovišti rostlina na podzim nepředvede očekávané zbarvení.


Stromek zasadíme do jámy stejně hluboko, jako byl umístěn v kontejneru. Zeminu v okolí výsadby nakonec několikrát vydatně zalijeme. Je velice oblíbená po celé Americe, hlavně díky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky