pátek 26. října 2018

Pěstování rukoly

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Princip rychlení rukoly doma je. Semínka rukoly vzejdou asi po týdnu, po čtrnácti dnech je možné lístky sklízet (odštipovat).


Má-li rostlinka dobrou péči (zálivku a mírné teplo), může na vatovém základu obrážet až šest týdnů.

Pro tento druh pěstování se hodí druh rukola planá (Diplotaxis tenuifolia). Roketu lze pěstovat i doma v truhlíku či na vatě podobně jako řeřichu. Pěstování doma za oknem. Zajistíte-li si při letním semenaření větší zásobu semínek, máte pro zimní období skvělý zdroj vitamínů a minerálů.


Salátová rostlina má vysoký obsah vitamínu C, přispívá ke zlepšení chuti k jídlu, prospívá játrům a čistí krev. Tak pusťe se do pěstování rukoly i vy. Tahle listová rostlinka je nenáročná a dokonce ji můžete pěstovat podobně jako řeřichu – hezky doma za oknem jen v mističce s vatou.

Na poli se rukola nebo roketa pěstuje velmi snadno. Může se konzumovat čerstvá , chutná je dokonce i tepelně upravená. Pokud se vám tedy za listy nebo hlávky rukoly nechce v obchodech zbytečně platit, pusťte se do pěstování , poradíme, jak na to! Prvním krokem je zakoupení semen, ty seženete ve specializovaných zahrádkářských nebo zahradnických prodejnách, případně si je můžete objednat prostřednictvím internetu.


Pesto z rukoly (rokety) na těstoviny Ingredience: 2g listů rukoly (rokety), stroužek česneku, polévkových lžic extra panenského olivového oleje, lžíce kapar, lžíce vinného octa, 1g jemně mletého parmazánu, sůl, čerstvý pepř. Rukolu (roketu) si můžete vypěstovat i doma. Je to brukvovitá rostlina, která oplývá množstvím vitamínů jako málokterá jiná zelenina. Její obchodní název, pod kterým semínka můžete zakoupit, je roketa setá, i když podle odborníků roketa není rukola. Ven na záhon, na slunné místo sejeme rukolu z jara, když už nehrozí přízemní mrazíky do řádků vzdálených asi centimetrů.


Obvykle se prodávají spíše semínka podobné rostliny. Vybíráme z obsahu: Podle zkušeností pěstitelů ji lze na záhonu pěstovat i jako víceletou rostlinu, její kořeny na jaře znovu obrostou. Protože rukola roste rychle, je vhodná jako první předjarní zelenina. Rukola, listová zelenina používaná nejčastěji v syrovém stavu na salát a zeleninové oblohy, je doslova zásobárnou vitamínů a minerálních látek. Její lístky se dají koupit ve větších prodejnách, ale.


Ať už pěstování na vatičče (i v zimních měsících), nebo pomoc í výsevových pásků na záhonech, či do truhlíků. Rukola nám vyroste jak doma na parapetu, tak na balkóně, tak také na záhonu.

Pro růst rukoly je ideální půda, která je bohatá na organické látky. Absolutně nejjednodušší je koupit si substrát na výsev a pěstování bylinek, čímž semínkům rukoly poskytnete dostatečnou péči. YOS: Rukoly se pěstuje venku na záhoně. Jsou nenáročné, samy se vysemeňují.


Stačí tedy vysázet jen 1x. Máme druhy - Planá rukola - Křez tenkolistý. Co se týká rychlosti pěstování , řadí se rukola rozhodně mezi ty nejrychlejší bylinky. Jednotlivé lístky se z rukoly otrhávají, a to až do šestého týdne od vysazení.


Rukola se pěstuje počátkem jara a na podzim z přímého výsevu. Vysévejte ji do řádků vzdálených až cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky