čtvrtek 25. října 2018

Palmy pokojové

Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Většina z nás se s nimi bohužel setkává pouze na. Palmy: návod na pěstování rostlin, druhy rostlin, požadavky na světlo, teplo, substrát a zalévání.


Do obývacích prostor vybíráme pokojové rostliny především podle světelných a tepelných podmínek. Podstatné je také místo, které květinám rezervujeme.

Palmy a palmovité rostliny koupit o objednat u OBI. Palmy v Botanické zahradě: reportáž o tom, co můžete vidět na výstavě. Víte, že palmy mají sebevražedné sklony?


Jedna taková byla nalezena v madagaskarské bažině. Nyní ji můžete vidět v botanické zahradě v Praze Troji. A s ní i další druhy palem, cykasů a semen.


Veškerý sortiment celoročně skladem.

Přijďte se podívat a vybrat do naší subtropické prodejny. Nakupujte přímo od Španělského pěstitele, žádní překupníci, žádná Holandská burza ale pouze plantáže a slunce! Náš výběr různorodých palem Vás určitě překvapí. Pokojové palmy patří mezi stále oblíbenější rostliny. Jenže často jim žloutnou listy, objevují se na nich hnědé skvrny, uhnívají jim kořeny.


V domácích podmínkách se pěstují buď druhy z deštných pralesů, kde teplota neklesá pod °C, takže tyto druhy potřebují ke svému životu teplo a vlhko. Palmy jsou po zeměkouli rozšířené od subtropů až po vysokohorské masivy. Anebo palmy z pouštních oblastí se suchou půdou a minimem srážek. Proto se nároky na jejich pěstování liší.


Na pokojové palmy nikdy nepoužíváme lesk na listy, po němž téměř všechny palmy chřadnou a hnědnou jim listy. Nejběžnější pokojové palmy Nejrozšířenější pokojové palmy jsou datlovník kanárský ( Phoenix canariensis ) a žumara vznešená ( Chamaerops excelsa ). Palmy patří mezi velmi známé tropické rostliny, které dnes ale nemusíme nutně najít pouze v oblastech tropů. Pokud si chcete připomenout i doma dovolenou v. Jako pokojové a přenosné rostliny lze úspěšně pěstovat pouze několik desítek druhů.


Ovšem toho, že by palmy dorůstaly do desetimetrové výšky, jako ve své domovině, se obávat nemusíte.

V našich podmínkách dosahují mnohem menších rozměrů. Těchto nenáročných rostlin je taky bezpočet druhů, oblíbencem je i horská palma neboli chamaedorea, která má raději polostín než přímé slunce. Majestátní palma se zpeřenými listy původem z Kanárských ostrovů.


Zdomácněla na pobřeží celého středozemního moře. Roste poměrně rychle a v. Je vhodná k pěstování jak na světlém stanovišti, tak v polostínu. Není nijak háklivá na teplotu, vyhovuje jí teplota pokojová. V průběhu růstového období přidávejte pravidelně do zálivky výživu pro rostliny (1x měsíčně, hnojivo pro zelené pokojové rostliny).


Palma Areka má ráda značně vlhký vzduch, hlavně nesnáší v zimě suchý vzduch z ústředního topení. Tato palma nemá ráda velké výkyvy teplot. Nebo prostě jen zapomínáte své pokojové květiny zalévat, jste pracovně vytížení nebo často cestujete?


Pak je tenhle článek určený právě pro vás! Poradíme vám, jaké rostliny si pořídit, aby byl váš domov útulnější. Podle nároků a dalších vlastností jsou dále členěny do specifických skupin.


Jsou rozšířeny v tropech a subtropech celého světa. V jižní Evropě jsou domácí druhy, žumara nízká a datlovník Theofrastův, pěstuje se zde však řada jiných cizokrajných druhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky