úterý 23. října 2018

Japonský javor

Japonské javory do Vaší podzimní zahrady vnesou krásu a barevnost. Pěstování se bát nemusíte a pokud nemáte rozlehlou zahradu, postačí Vám i terasa. Nádherný japonský javor s oranžovo-zeleno-žltými listami, ktoré sa na jeseň sfarbujú do červena. Krásný japonský javor vhodný na slunné stanoviště s hustými, hluboce vykrajovanými listy, tvořící hřibovitý převislý tvar.


Omenjeni pahljačasti javor tudi ni občutljiv na suho podnebje.

Nekoliko bolj senčno rastišče svetujemo le v izpostavljenih mediteranskih legah. Prijavite se za naše novice, da boste obveščeni o prodaji in novih izdelkih. Vyberajte z množstva druhov - okrasný javor japonský u nás nájdete v rôznych farbách, druhoch či vzrastoch. Japonský javor je pěstiteli velice oblíbenou okrasnou dřevinou.


Tento krásný strom imponuje svým listím měnícím barvy. Pěstování japonského javoru není nikterak složité, vybrat si můžete z několika stovek různých kultivarů. Vrtnarstvo Šimenc ponuja sadike balkonskega cvetja, trajnic, okrasnih grmovnic in drevnine, zelenjavne sadike, setev trave in polaganje travne ruše.

Různé druhy javoru prostě do zahrady patří. Pestovanie japonského javora nie je nijako zložité, vybrať si môžete z niekoľkých stoviek rôznych kultivarov. Tvar stromu je veľmi špecifický, pre je najlepšie ponechať mu v raste úplnú.


Protože existuje na tři sta kultivarů tohoto stromu. Javory budou zdobit vaši. Tyto středně velké stromy si můžeme vysadit v barvě listí od jasně zelené po temně červenou, a každý takový exemplář bude zcela nepřehlédnutelný.


Vnášejí do zahrad nezvyklou barevnost a pohledový akcent. Rijetka su stabla kojamogu kroz cijelu godinu pružiti toliki profinjeni vizualni užitak kao japanski javor. Njihovi listovi mijenjaju boju prijelaskom kroz. Tento japonský javor patří mezi pomalu rostoucí kultivary, a proto bývá i velmi často používán pro tvorbu bonsají.


Nese laločné poměrně hluboko dělené laloky s výrazně pilovitými okraji. Jednotlivé laloky mají soudečkovitý tvar. Pogosto se deblo razcepi že v bazi. Vejice in peclji tega drevesa so.


Pôda by mala byť dobre priepustná a bohatá na živiny. Barva listů se mění po vegetativní období – od jara do podzimu.

Bohužel se tato odrůda neliší vysokou odolností proti mrazu, v severních oblastech se může pěstovat pouze ve sklenících a zimních zahradách v nádobách. Pěstovat ho můžete také vy, kteří nevlastníte zahradu. Stačí si vybrat druh, zasadit jej do nádoby a umístit na větší balkon či terasu.


Ideální je, když si zasadíte rovnou dva stromky javoru japonského, samozřejmě v různé barvě a velikosti. Do nádob se hodí pro svůj pomalý růst. Strom byste proto měli vysadit nejlépe v závětří nebo aspoň tak, aby jej pravidelně nebičovaly silné přívaly větru. Klenot zahrady je javor dlanitolistý Atropurpureum. Je to vyšší opadavý keř, který potřebuje kyselou půdu.


Samo nekateri kultivarji japonskih javorjev se lahko kosajo s praprotmi v stukturiranosti listov, ki pri nekaterih kultivarjih že spominja na čipke. Ptejte se odborníků a uživatelů na zkušenosti a rady související se zahradou a pěstováním nejen rostlin. Velmi jemný a listem dekorativní keř.


Některé kultivary mají červené také listy a květy, jiné jsou zlatolisté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky