pondělí 10. září 2018

Rakytník recepty

Ku každému receptu som pridala aj alternatívu – možnosť kúpy hotového produktu v obchode. Hotový sirup je třeba skladovat ve tmě a chladnu. Denně lžička džemu či sklenička rakytníkového džusu stačí pokrýt denní. Užívá se především při chorobách žaludku a střev, a to 1-lžičky denně.


Jejich sběr tedy není vůbec jednoduchý.

Nejbezpečnější je větévky rakytníku ostříhat, poté dát do mrazáku a poté sesbírat zmrzlé plody. Pokud nechcete větvičky rakytníku stříhat, můžete použít buď malé nůžky, nebo rakytník sklízet v rukavicích. S těmi můžete větévku protáhnout skrz prsty a tímto způsobem plody sklízet.


Je dvoudomý, proto je nutno pěstovat samčí i samičí rostliny. Na tři samičí rostliny stačí jeden samec. PRO INSPIRACI POTŘEBNÉ PŘÍSADY Recepty jsem různě posbírala z časopisů,knížek, internetu a od pěstitele, jsou to nejčastěji používané metody.


Má je ale delší – až cm.

Je vám určitě jasné, jak jsem nabrala tyto životní zkušenosti. Podívejme se blíže na jeho účinky a také na to, jakým způsobem. Rakytnik recepty , které budete milovat. Teď když již víme, proč bychom měli mít rakytník doma, měli bychom si také povědět něco o tom, jaké jsou možnosti jeho uchovávání.


Nebývalý „boom“ používání této bylinky ovšem nastal především na konci 20. Vyzkoušejte proto rakytník i vy! Zaujímavosťou je, že názov (hippophae) v preklade znamená „lesknúci sa kôň“. Kone, ktoré sa pásli a spásali aj rakytník, mali opoznanie lesklejšiu a krajšiu srsť – odtiaľ ten názov. Už druhý týždeň popíjam čajík z rakytníka, bo veľmo je to zdravé okrem vitamínu CÉ píšu vraj reguluje krvný obeh a má protisklerotické pôsobenie.


Existuje keř, který je krásný na pohle odolný a nenáročný, a jeho plody nejen chutné, ale i léčivé. Větrosnubný keř má potom možnost opylení a vytvoření plodů. Obvykle se na jednu samčí rostlinu počítají dvě až tři samičí (samic může být až šest). Opylovače sázejte vždy z návětrné strany. Co se vitamínu E týká, rakytník ho v sobě má nejvíce z veškerých rostlinných plodů.


Recept jak si vyrobit domácí rakytníkový sirup a také olej - dvě metody v obou případech, jednou z použitím odšťavňovače podruhé bez něj.

Výborné jsou marmelády a džemy. Tato směs se používá jako příloha k jídlu. Aj to z neho robí jednotku. Jak jsem vařila domácí rakytníkovou marmeládu… Z rakytníku můžete zpracovat vše, listy kořen, ale přece jen bobule jsou nejsnadnější na zpracování.


Nejde o žádnou nadsázku, když se řekne, že rakytník řešetlákový je rostlinou budoucnosti. Aneb jak na to, aby byl sirup čirý. Pokud se snažíte dostat do svého dítka cenné vitamíny pomocí domácích ovocných šťáv, sirupů a podobně, jistě.


Mezi ně patří hlavně flavonoidy (rutin, kvercetin nebo kemferol), dále karoteny, lykopen, zeaxantin i jiné látky s antioxidačními účinky. Vynikající je pro očistu organismu od toxických zplodin, dále rozpouští hleny, zlepšuje stav kloubů při revmatismu, jeho konzumace snižuje riziko výskytu rakoviny. Má úzké kopinaté listy, které jsou na. Unikátní je ale především z lékařského hlediska. Jediná rakytníková bobuľa pokryje odporúčanú dennú dávku.


Zralé plody rakytníku pořádně operte, pak ve větším hrnci poduste a pak rozmixujte tyčovým mixérem. Propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili. Jsme rodinná firma zabývající se výrobou a prodejem výrobků z rakytníku řešetlákového. Mimo rakytníku zpracováváme brusinku, borůvku a další ovoce. Maminka vybrala ty nejlepší recepty a ve spolupráci s nakladatelstvím Rubico připravila knihu receptů.


Knížku najdete v běžných knihkupectvích, e-shopech nebo ji můžete objednat přímo od nakladelství Rubico.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky