středa 26. září 2018

Jak na molice

Protože zabírá jen na živé jedince, a nikoli na vajíčka, přičemž živé molice mají třídenní dobu líhnutí. Někdo také radí vystříkat postižená místa horkou vodou pod silným proudem nebo smíchat vodu s octem, jarem a olejem a touto směsí pak rostliny pečlivě a dostatečně postříkat. In Okrasná zahrada , Poradna , Zelenina by walsla 19.


Na molice skutecne existuji jiz popsane pripravky. Pred par lety jsem vetsinu vyzkousela- byl to dlouhodoby, ale marny boj!

Nakonec bylo nutno vsechny rostliny vyhodit- mnozi se dabelsky rychle! Dnes velmi prohlizim rostliny, neb molice , dle mych zkusenosti, nelze ani pri prepeclivem postupu uspesne zlikvidovat. Jak si vypěstuji lilek ze semínka?


Existuje několik osvědčených ra jak se molic zbavit bez chemie. Chraňte své rostliny před škůdci. Zbavte se molice jednou provždy. Vsaďte na osvědčený přípravek na její hubení.


Hrůza všech pěstitelů rostlin jakéhokoliv druhu.

Nejčastěji ji najdete na okurkách, paprikách. Mospilan na molice zabere, ale není registrován na použití do brukvovité zeleniny, takže nevíte ochrannou lhůtu. Záleží tedy za jak dlouho předpokládáte sklizeň. Jestli do dnů, použil bych něco jiného např. Chess, jestli za delší dobu, šel bych do toho mospilanem, který zřejmě máte doma.


Každý pěstitel se s nimi již určitě setkal, protože tito škůdci sáním na mnoha pěstovaných rostlinách škodí jak v okrasné, tak v užitkové zahradě. Listy napadených rostlin ztrácejí barvu, kroutí se a mohou být pokryty lepivým trusem, na kterém se může uchytit černá plísen. Saje obvykle na spodní straně listů, rostlinu tím poškozuje a ta následně uvadá.


Nasaďte na molice predátory. Zaručenou metodou, jak se molic zbavit, je nasadit na ně jejich přirozené predátory. Molice se živí rostlinnými šťávami.


Jedním z nich je černý brouček jménem Delphastus pusillus. Nepřelívejte rostliny, používejte lepové desky - včas rozpoznáte napadení rostlin molicí a můžete tak rychle zakročit. Postřiky na molice mají rozlišné dávkování, podle toho na , kterou rostlinu jsou používány.


Nemusíte mít tedy obavy, že použijete málo hubící látky a nedosáhnete požadovaných výsledků. Dodržování správného užívání je velmi d. Na čtenářské dotazy odpovídá Vlastimil Šindelář.

Nejdříve se jen odstaňovala ručně, ale po nějaké době se objevily znovu. Pak jsem použila postřik, ale mám je pořád. Působí na pohyblivá stádia škůdců, larvy i vajíčka hmyzu a některých roztočů. Přípravek má dobré vedlejší účinky proti houbovým chorobám ze skupiny padlí.


Saje na rubu listů, zejména se vyskytuje na okurkách, rajčatech, chmelu, révě, jiřinách, bramborách, jabloních nebo gerberách. Na zahrádce se nám usadil hraboš nebo hryzec. Sežere téměř všechno: mrkev, červenou řepu, brambory i tulipány, okouše kořeny u okurek, zbytek potom uvadne.


Další plodiny podryje chodbami, takže také uvadnou. Vyzkoušeli jsme vše, co se doporučuje. Bydlí u nás i kuna, ale nic nefunguje. Taky stříkám mospilanem,ale letos jsem měla pocit,že moc nezabíral. Na nějakou dobu zabral postřik namočeným tabákem,ale musí se taky opakovat.


Tentokrát se podíváme na tu stinnou stránku pěstování pokojových rostlin, a to na škůdce, kteří mohou napadnout a někdy i zcela zahubit rostlinu. Podobně jako všichni mšicosaví se i molice živí rostlinnými šťávami. Jejich ústní ústrojí (bodavě sací) je tomuto způsobu života přizpůsobené. Tento hmyz saje obvykle na spodní straně listů.


Kup si v květinářství, nebo drogerii lepové pásky a zapíchni je do květináče. Druhá možnost je vynést pokojové květiny na. Pojďme se zamyslet nad jedním z řady škůdců, které.


Trialeurodes vaporariorum) Autor: Shutterstock. Příznaky napadení jsou dospělci v podobě bílých mušek vyletujících zpod listů a přítomnost dospělců a larev, kteří ve velkých skupinách sají na spodních stranách listů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky