středa 19. září 2018

Jak pěstovat orchidej

Autor: Archiv ireceptar. Ne všechny orchideje sídlí v korunách stromů. Některé koření v zemi, jak se na rostliny sluší a patří.


Z toho plyne i odlišná péče o ně – květináč vyžadují a potřebují také hojnější zálivku. Má ráda světlo, nesnáší přílišnou zálivku a budete ji muset pravidelně přesazovat.

Zkuste pěstovat druh Vanda bez substrátu. Omamná vůně, atraktivním květenství, široká škála nádherných barev. Není divu, že právě hyacinty patří k nejoblíbenějším jarním květinám.


Radost vám navíc mohou dělat jak v interiéru, tak i na zahradě. Jak vypěstovat orchideje. Snoubí se v nich exotický vzhled s rozmanitostí stovek druhů. Tvar a velikost květináče ovlivňuje zálivku.


Rostlina není náročná na velký přísun vody.

V průměru platí, že orchidej zaléváme jednou za až dní. Zaléváme měkkou a odstátou vodou. Pokud máme možnost, použijeme dešťovou. Krása orchidejí je téměř nedotknutelná, jsou něžné, okázalé, a pokud je někomu darujeme, ať již v kytici, nebo v květináči, vyjadřujeme jimi. Nicméně horké radiátory bývají v zimě problém.


Máte-li orchideje na okenním parapetu nad radiátorem, který v zimě silně žhne, orchidejky to těžce. Pochopte, že každá orchidej je jiná. Každý druh a každá rostlina má jiné potřeby. Až si budete vybírat, jaké orchideje chcete pěstovat, myslete na všechny tyto vlastnosti a buďte flexibilní.


V každém případě Vás rostlinka dříve či později za Vaši péči odmění :). Mnohé druhy orchidejí je možné pěstovat doma za oknem anebo na jiném vhodném místě a není k tomu potřeba ani žádný skleník nebo extremní podmínky. Zálivka musí být přiměřená, protože půda nikdy nesmí zůstat promočená. Tvary jejich květů jsou často natolik bizarní, že ani zdaleka nepřipomínají jiné květiny, ale spíše hmyz.


A možná i proto jsou tak oblíbené, protože jsou výjimečné. Podle toho vybíráme i vhodnou nádobu a pěstební substrát. Substrát musí být hrubý, aby kořeny mohly dýchat,“ radí.


Mnohé orchideje spojují dlouhou dobu kvetení a exotický vzhled s překvapivě malými nároky na péči.

Konkrétní praktické rady i triky od profesionálů a. Svým vzhledem jsou orchideje určeny do moderních interiérů. Nádhernými květy zkrášlují prostředí. Pusťte si instrukážní video, které vám prozradí, jak pěstovat orchidej e doma a jak si poradit při jejich přesazování.


POZOR:podrobnosti se dozvíte po kliknutí na jednotlivá zvýrazněná slova. Po odkvetení si musíme nejdříve rozmyslet, jestli stonek odstříhneme nebo ho necháme. Orchideje jak pěstovat doma. Jsme-li pryč přibližně dní, stačí rostlinu před odjezdem řádně prolít. Plánujeme-li delší nepřítomnost v letním období, kdy je výrazně horké počasí, přemístíme rostliny na zahradě na stinnější místo pod volnou oblohou a důkladně je zalijeme.


Vůbec se jejího pěstování nebojte. Pěstování orchideje potřebuje jen chvilku času a prostudování základních ra jak o tyto kytičky pečovat. Abyste dosáhli tohoto úžasného efektu, poradíme vám, jak připravit speciální směs česneku, vody a kyseliny jantarové. Když jsou nahnilé, dezinfikujeme.


Předchozí článek Další článek Křehká krása, která rozněžní nejedno srdce a každý domov zútulní, to jsou cizokrajné orchideje , které se zabydlují v našich domovech a získávají si naši pozornost díky snadné péči, cenové dostupnosti a především tajemné kráse. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Poslední aktualizace: 17.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky