I když kanadské borůvky nemají tak silné, typické aroma jako plody lesní, je jejich chuť znamenitá a rozhodně patří na zahrádce k zvláště dětmi nejoblíbenějšímu ovoci. Plody borůvek právem zařazujeme mezi nejzdravější ovoce. Podobně jako lesní borůvky, mají i kanadské borůvky podobné léčivé účinky na lidské zdraví.
Kanadské borůvky, letní slast zdraví Kanadské borůvky obsahují vitamíny, minerální látky a trochu i barviva (antokyany), které mají mimořádně příznivý vliv na lidský organismus. Jejich léčivé účinky však souvisejí s nevýživnými složkami, jako jsou organické kyseliny, taniny, myrtillin a antokyaniny, které působí antisepticky a chrání a stahují cévy.
Aby kompota nebyla zakalená, je lepší vybrat si zralé, ale husté plody, které se při zpracování neztrácejí. Pomáhají při léčbě cukrovky Čaj z borůvkových listů je prospěšný pro diabetiky, protože mírně snižuje hladinu cukru v krvi. Borůvka je plod brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus L.) a brusnice chocholičnaté (Vaccinium corymbosum L.). Jsou to malé modré plody s fialovou šťávou. Záměrně neuvádíme, kolik borůvek do receptů patří.
Nezapomeňte použít vhodný odšťavňovač. Uložte si borůvky do svého. Stejně jako borůvky , i plody zimolezu kamčatského jsou zdravé a léčivé.
Najdete v nich vitaminy A, B a C, hořčík, draslík, fosfor, vápník, měď a železo, ale také barviva a rutin. Borůvky malé, tmavě fialové bobulky, ale extra! Napomáhají hlavně dobrému trávení.
Léčivé jsou ale i listy zimolezu kamčatského, z nichž se dělá odvar tlumící zánět horních cest dýchacích. Stáhněte si úžasné obrázky zdarma s motivem Vitamíny. Kanadské borůvky můžeme vysazovat do čisté rašeliny, jež má uvedenou hodnotu pH, nikoliv však do zahradnického substrátu neutrální půdní reakce. Je možné k rašelině přidat nevápněný kompost, listovku, křemičitý písek, drcenou k. Vitamíny , které obsahují toto bobule, jsou rozmanité a mají různé vlastnosti. Výtažek z borůvky je jednou z nejlepších rostlinných receptur společnosti Solgar.
Jsou bohatým zdrojem antioxidantů (karoten, antokyan, pterostilben, bioflavonoidy, třísloviny) a blahodárně tak působí na lidský organismus. Můžeme je konzumovat jak syrové, tak i ve formě džemu, odvaru nebo nálevu. Do ¼ litru studené vody vsypeme lžičky sušených borůvek a necháme přes noc odstát.
Ráno je buď scedíme, nebo rozmixujeme do nálevu. Nálev pijeme po malých doušcích v průběhu celého dne. Mezi léčivé účinky borůvek tak lze zařadit schopnost posilovat imunitu, regenerovat zrakový purpur a zbavovat tělo toxinů.
Vzhledem k faktu, že se vždy opíráme o studie kvalifikovaných vědců, můžeme vás seznámit s informacemi, které na českém internetu jen tak nenaleznete.
Vitamíny a minerály Proč je potřebujeme, kde je najdeme a jak se užívají. Obsah vitamínů a minerálů v potravinách. Bojujte proti padání a ztrátě kvality vlasů.
Obsahují vitamíny , minerální látky a barviva, které mají mimořádné příznivý vliv na lidský organismus zvyšují obranyschopnost, výborně působí proti průjmům. Plodem jsou černomodré bobule ( borůvky ). Borůvka je ovoce, u něhož se snad nesetkáváme s žádným alergickými projevy ani při dlouhodobém používání. Věřím, že pěstování zeleniny posiluje tělo i ducha a otevírá naše srdce. Dozrávají od června do září, ve vyšších polohách později. Skrze půdu a práci na čerstvém vzduchu se stáváme lepšími lidmi.
Modrozelené řasy obsahují vitamíny B(thiamin), B(riboflavin), B(nikotinamid), B(pyridoxin), B(kyselina listová), vitamíny C, D a E. Jde také o výborný zdroj draslíku, chromu, vápníku, zinku, selenu, mědi, sodíku, hořčíku, manganu a fosforu. Chybí vám vitamíny a minerální látky? Chcete si posílit svou imunitu?
Neexistuje nic lepšího a silnějšího než tento zelený prášek. Mnohé léčivé hodnoty borůvky se odvozují od jejich hlavních složek, antokyanosidů, které mají mocné antioxidační účinky. Tyto sloučeniny pomáhají působit proti poškození buněk nestabilními molekulami kyslíku, nazývanými volné radikály.
V Severní Americe se však pěstují především pro své chutné a na vitamíny bohaté plody, známé pod názvem indiánská borůvka. Ne všechny druhy muchovníků lze pěstovat jako ovocnou dřevinu, neboť některé plody nejsou příliš chutné. Opravdu si pochutnáme na plodech muchovníku kanadského a muchovníku olšolistého, které jsou sladší než kanadské borůvky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.