čtvrtek 27. září 2018

Pečený česnek

Seřízněte paličce česneku vršek. Aby byly vidět všechny stroužky zvrchu. Potřeme olivovým olejem a dáme péci do trouby.


Existuje skvělý způsob, jak si tuto zdravou zeleninu dopřát. Udělejte si pečený česnek.

Příprava je velmi snadná, chutná a navíc může v našem těle dosáhnout skutečných zázraků. Stačí pár stroužků pečeného česneku a váš organismus jeho blahodárné účinky pocítí během následujících hodin. Pokud nemáte rádi syrový česnek , zkuste ten pečený. Zamilujete si jeho výjimečené aroma a skvělou chuť.


Pokrmům dodá úžasnou chuť. Ostrou chuť ale pečením česnek zcela ztratí, získá úplně. V tomto článku si ukážeme, co se stane, když sníte pouhých stroužků pečeného česneku.

Doporučuji česnek zabalit do alobalu a až nakonci jej dopéct jen tak. Pečeme spíše při nižší teplotě (pan Cuketka ve své plynové troubě pekl na nejmenší plamínek) dokud česnek krásně nezhnědne a nezměkne – stroužky musí byt téměř tekuté! Pro váš odhad – při prvním pečení to trvalo asi 30–minut. Stroužky česneku jsou po upečení měkké, nasládlé a navíc nádherně voní.


Otevřete alobal, dejte stranou a nechte trochu zchladnout. Pak je v misce rozmačkejte vidličkou. Podávejte s opečeným chlebem. Na recept použijeme český česnek - velké paličky. Celé paličky česneku seshora odřízneme tak, aby byly vidět všechny stroužky.


Zabalte do alobalu a pečte v troubě či na grilu cca minut do změknutí. Servírujte k pečivu nebo přidejte ke grilované zelenině. Níže naleznete přesné informace o tom, co se stane s vaším tělem po konzumaci česneku. Kombinace těchto třech hlavních ingrediencí, je nadále doplněna o kakao, med a jablečný ocet. Poté opatrně rozbalíme a necháme vychladnout.


Mažeme ho na pečivo a solíme podle chuti. Přidáme lžíce studené vody a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odležet.

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Mongolska a odtud pak docestoval až do Číny. Balíčky položte na gril. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, zbylý česnek , kmín a všechno maso a zprudka ho opečte ze všech stran.


Podlijte částí vývaru, přidejte tymián a zakryté pečte v troubě předehřáté na 1°C. Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů. Pečený králík na česneku jeho autor skryl. Palíto – pečený česnek je chilli omáčka postavená na základu čerstvých pomerančů, spolu s uzenými papričkami Jalapeño a pečeným česnekem.


V čínské medicíně se česnek používá k posílení imunity. Vybíráme si ale česnek český, nejlépe narůžovělý, ten má větší grády. Velmi jednoduchý recept na vynikající chuťovku. Nechcete, aby vaše jídlo vonělo pouze česnekem, ale zároveň chcete zachovat jeho vůni? Nakládaný pečený česnek je luxusní záležitost.


Ať už ho použijete ke grilovanému masu, do těstovin nebo různých dipů, určitě si ho zamilujete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky