pondělí 24. září 2018

Jeřáb břek

Vzhledem ke své malé konkurenční schopnosti roste jen jako vtroušená dřevina, která nevytváří souvislé porosty. Dopřeje vám nadílku bobulovitých plodů natrpkle nasládlé chuti, které se sklízejí od září. V našich podmínkách dorůstá do výšky metrů. Kvete v květnu pětičetnými květy uspořádanými v chocholíkovitých soukvětích. Listy jsou výrazně vykrajované, laločnaté a jsou dokonalou ozdobou stromu spolu s bílými květy a později červenými kulatými malvičkami ve velikosti třešně.


Má malou konkurenčních schopnost, vždy roste jen jako vtroušená dřevina.

Nejčastěji se objevuje na suchých, často skeletovitých půdách. VýznaHospodářská dřevina. Načervenalé dřevo se používá v řezbářství, nábytkářství a při výrobě hudebních nástrojů.


Jeřáb se dožívá průměrně věku 1let. Media in category Sorbus torminalis The following 1files are in this category, out of 1total. Břek je uveden ve vyhlášce jako MZD v HS 1 a 01. Poměrně příznivou skutečnost, dimenze, které může kmen dosáhnout, tak negativně ovlivňuje omezený výskyt na našem území.


Navíc se v porostech vyskytuje jednotlivě, převážně v zanedbatelném množství.

Původní rozšíření bylo v Evropě, severní Africe, Malé Asii a Kavkazu. Sorbus torminalis) jeřáb barrandiensk ý (Sorbus barrandienica) (E) jeřáb český (Sorbus bohemica) (E) jeřáb dunajský (Sorbus danubialis) jeřáb džbánský (Sorbus gemella) (E) jeřáb hardeggský (Sorbus hardeggensis) jeřáb kar. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Sicher durch den Winter. Pupeny jsou vejcovité, žlutozelené, s hnědě lemovanými okraji šupin. Větve s květy jsem fotografovala 1. Během doby ale prašníky napřed žloutnou a pak ještě víc tmavnou.


Plod: oranžovožlutá malvice rostoucí v chocholíku, velká kolem mm. Uložení krabičky není žádná kulišárna, není třeba nikde nic odvalovat, vyvracet a dolovat. Would you like to get some pictures in better quality?


Write us: Hlasek Chtěli byste některé obrázky v lepší kvalitě? Původní strom našich luhů a hájů, který našim předkům nesl spoustu užitku. Roste pomalu, má velmi cenné a žádané dřevo a nádherně kvete. Diese Seite wurde zuletzt am 27.


Dateien sind unter den Lizenzen verfügbar, die auf ihren Beschreibungsseiten angegeben sind. V České republice roste zejména na dolním toku Berounky či na jižní Moravě. Rod čítá 1– 2druhů rozšířených v mírném pásmu severní polokoule, hlavně v Evropě a Asii.


Roste na vysychajících půdách, na skalnatých svazích, často na vápencovém podkladu, ale může růst i na nevápnitých půdách.

U nás je roztroušen v teplých částech státu. Popis rostliny: - je 5-m vysoký a rozvětvený keř nebo strom se širokou korunou. Kmen: má tmavohnědou, šupinatou kůru. Křížovník - online křížovkářský slovník zcela zdarma nejen pro Váš počítač.


Funguje dobře i na tabletu a mobilu. Lidový název: brak, břek. Popis: Strom dosahující výšky až m, nejčastěji do m. Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.


Informace o tom, jak tyto webové stránky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky