úterý 25. září 2018

Červený japonský javor

Novinka Atraktívny javor s veľkými listami, ktoré na jeseň žiaria zlatými, oranžovými a červenými odtieňmi. Japonský javor je možné pestovať nielen na záhrade, ale aj na terase alebo balkóne. Pestovanie japonského javora nie je zložitá záležitosť, vybrať si môžete hneď z niekoľkých druhov priamo v našom e-shope. Tento krásný strom imponuje svým listím měnícím barvy.


Pěstování japonského javoru není nikterak složité, vybrat si můžete z několika stovek různých kultivarů.

Mým rodičům dělá to samé, ale protože ho vždy popálí prudké slunce. Tento u nás často pěstovaný a oblíbený pomalu rostoucí strom nebo keř dorůstá do výšky 1-3m. Ve své domovině v Japonsku roste v řídkých lesích v. Listy jsou hráškově zelené s bílým lemováním, které postupně zrůžoví. Během sezony se zbavení mění, dorůstá do m. Tyto středně velké stromy si můžeme vysadit v barvě listí od jasně zelené po temně červenou, a každý takový exemplář bude zcela nepřehlédnutelný.


Javory s dekorativním listem jsou vyhledávanými solitéry.

Vnášejí do zahrad nezvyklou barevnost a pohledový akcent. Tento japonský javor patří mezi pomalu rostoucí kultivary, a proto bývá i velmi často používán pro tvorbu bonsají. Nese laločné poměrně hluboko dělené laloky s výrazně pilovitými okraji. Jednotlivé laloky mají soudečkovitý tvar.


Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování s. Menší kultivary je možné zasadit do nádoby, kterou pak na zimu obalíme drceným polystyrenem, nebo jinou izolací a stromek přemístíme do skleníku. Tento druh javoru nesnáší vápenitou půdu, která by jej umořila, ale dobře se mu daří v mírně kyselé půdě odlehčené pískem, případně kokosovými vlákny. Zemina by měla být neustále vlhká, ale ne příliš mokrá.


Opět jsem přemýšlela nad tím, jak letos začnu řádit na zahradě a ráda bych na do předzahrádky pořídila ten červený japonský javor. ALE - je hodně druhů-což je čára přes rozpočet-myslela jsem, že prostě půjdu koupím a hotovo. Ale ono nee Takže zase škemrám o radu.


Tyto keřovitě rostoucí stromy dosahují v našich podmínkách maximálně metrů, javor japonský je většinou nižší. Na podzim se javoru dlanitolistému barví listy do oranžova až červena a javoru japonskému až do karmínově červené. V kompozici s tmavými dřevinami vynikne pestrost jejich podzimního zbarvení, která navodí příjemnou atmosféru celého místa. JAVOR DLANITOLISTÝ Acer palmatum ´Atropurpureum´ opadavý strom s dekorativním olistěním a atraktivním podzimním zbarvením tento druh se většinou.


Nepřihlášený uživatel - Lenka Jírková.

Otázka: Dostala jsem krásný vzrostlý javor v květináči. Javor japonský - osychání konečků listů. Nechala jsem ho přes léto v něm, nyní má zaschlé konečky listů. Jeho pěstování se nemusí zříkat ani lidé bez zahrady – stačí balkon, vhodná nádoba a stromek olistěný dle vašeho vkusu. Tvarů i barev listů je mnoho, vyberte si z uvedeného přehledu.


Angl: boxelder, NěEschenahorn 15. Premium Loading. Skip trial month free. U nás je několik kultivarů, které se liší výškou, kompaktností, barvou listů i kůry. Nádherný japonský javor s oranžovo žlutými listy, které se na podzim zbarvují do červena.


Je červená odrůda, jejíž listy jsou. Mezi stříhanolisté kultivary patří ‘Disectum‘ – zelené zbarvení listů nebo červeně olistěný ‘Disectum Atropurpureum‘. Red Pygmy může být trochu zavádějící jméno pro tento velmi krásný japonský javor. Znamená ‚ červený trpaslík‘ a odkazuje se na dvě vlastnosti. Jestliže nemá dobré podmínky, většinou reaguje tak, že mu osychají konečky listů.


Spousta pěstitelů na toto odpoví tím, že začne javor důkladněji zalévat v domnění, že osychání je z nedostatku vody a jednoduše ho ulijí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky