pátek 28. září 2018

Jiřiny pěstování

Helfen Sie Ihrem Kreativ-Team beste Qualität zu liefern. Lieblings-Adobe-Software sparen. Creative-Cloud-App herunterladen. Sehen Sie jetzt das Video an!


Správné přezimování jiřinkových hlíz je základní podmínkou jejich úspěšného pěstování v dalším roce. Aby hlízy dobře přezimovaly, musí být. Pěstování Mladé rostliny z řízků vysazujeme „po zmrzlých“, tedy po půli května, hlízy o tři týdny dřív.


Pro jejich pěstování vám můžeme doporučit slunné, ale před větrem dobře chráněné stanoviště. Jednoduché jiřiny – žlutý střed je lemován plochými květními plátky. Patří sem také miňonky a trpasličí jiřiny do pětadvaceti centimetrů výšky.


Anemonky – mají mezi středem a květními plátky vystouplé rourkovité kvítky. Odrůdy nižšího vzrůstu a drobnějších květů se hodí k pěstování do nádob či na obruby záhonů. V polostínu kvetou jen málo a ve stínu velmi brzy zajdou úplně. Třebaže jiřiny nejsou rodem z Evropy, jejich pěstování je už od dob národního obrození českou tradicí.


Není to žádná věda – jediné, čemu musíte věnovat větší pozornost, je místo výsadby a zazimování hlíz. Anders Dahl byl ten, podle koho byla rostlina v 18. K pěstování v nádobách se velmi dobře hodí nízké typy jiřinek, označované také jako baby jiřiny s výškou od dvaceti centimetrů.


Sem patří drobné minimiňonky v mnoha barvách (například 'Chic En Rouge', 'Sunshine', 'Sweetheart' nebo 'Wink'). Jiřiny jsou považovány za zahradní rostliny. Hlízy musí mít dostatek. Chcete-li mít na zahradě pestrobarevné květiny, které vzbudí emoce v každém příchozím, vsaďte na jiřiny. Tyto tradiční květiny dokážou rozzářit.


Ve stínu se rostliny vytahují do výšky a méně kvetou. Dobře rostou ve všech půdách mimo velmi suché, nebo naopak přemokřené. Nejlepší jsou půdy s obsahem vápníku a slunné stanoviště. Dle výšky odrůdy můžeme rostliny vysazovat do smíšených záhonů – vyšší rostliny potřebují oporu, nízké jiřiny jsou hezké v okrasných nádobách na terase. Důležitý je správný čas výsadby, protože jiřinky jsou značně citlivé na mráz.


Pokud jarní mrazík popálí čerstvě rašící výhonky, jejich růst se na poměrně dlouhou dobu zastaví. Jelikož se přízemní mrazíky u nás objevují přibližně do poloviny května, sázíme hlízy raději až po tomto termínu, čili po „zmrzlých“. Dnes věnují šlechtitelé velkou pozornost také rostlinám nízkým, vhodným do mís a truhlíků. Také na záhony se nezřídka vysazují nízké, kompaktní odrůdy. Dahlia, dahlia, jiřina, jiřin, jiřiny , zahradnictví, zahradnictví dahlia, květina, dahlien, pěstování , množení, nymburk, výstava, obcho dekorační.


Jiřinka je právem označována jako královna podzimních zahrad. V současné době existuje na 20. Některé se hodí na záhon, jiné jsou vhodné. Zem vyžadují kyprou, vyhnojenou, a hlavně. Oficiální stránky firmy Lukon Glads s. Nákup, pěstování a prodej květin.


Výstavy lilií, tulipánů, kosatců, narcisů, gladiol atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky