úterý 25. září 2018

Odrůdy třešní

Nástup do plodnosti je rychlejší a plodnost je vyšší ve srovnání s odrůdami na ostatních podnožích. Je náročnější na agrotechniku a citlivější na herbicidy. Nejznámější rané odrůdy třešní Mezi nejznámější rané odrůdy se řadí Rivan. Jedná se o srdcovku, která je maximálně tmavá a sklízí se již v 1. Rivan je velmi raná, cizosprašná tmavá srdcovka.


Plodnost je středně brzká, střední až velká, pravidelná.

VÝBĚR TŘEŠNÍ PODLE VLASTNOSTÍ NALEZNETE V ODKAZU ARCHIVNÍ ODRŮDY. Ve šlechtění třešní se mimo důrazu na velikost a chuťové vlastnosti plodů věnuje velká pozornost také odolnosti vůči pukání. První třešně raných odrůd dozrály v Polabí ke sklizni kolem 31. Rané odrůdy třešní dosahují konzumní zralosti v 1. Proto se v některých oblastech nazývají májůvky. Jsou vhodné převážně k přímému konzumu.


Vážení zákazníci, v současné době pracujeme na nové nabídce ovocných stromků pro podzimní sezónu, postupně budeme přidávat nové odrůdy. Cizosprašná, opylují ji běžné odrůdy višní, například Morela, Vackova atd.

Velmi vhodná na přímý konzum i zpracování. Trendem současnosti je šlechtění samosprašných odrůd třešní se spurtypovým charakterem růstu a odolností vůči chorobám, např. Odrůdy třešní a višní Kateřina Řehořová 30. Staré odrůdy ovocných stromů.


Především byste měli věnovat pozornost sladké třešně, odvozené z místní experimentální stanice VIR Pavlovskaya, která se nachází v okolí Petrohradu. Dnes začíná v pražském Domě ochránců přírody výstava raných odrůd třešní a višní. Pořadatelem je Český svaz ochránců.


Morello’, ‘Evans’, ‘Marasca’, ‘Amarelle’, ‘Nanking’. Nejznámějšími evropskými šlechtiteli Nejznámějšími evropskými šlechtiteli višní jsou Němci a Maďaři, z jejichž selekce je téměř výhradně složen český sortiment odrůd. Na našem území jsou české odrůdy šlechtěny již od 70. Výzkumném a šlechtitelském ústavu ovocnářském v Holovousích.


Náš sortiment třešní je naočkován na podnožích Colt a třešeň ptačí, některé odrůdy na zakrslé podnoži Gisela 5. Až na pár vzácných vyjímek, které samozřejmně naleznete v naší nabídce, třešně vyžadují opylovače. Nejkvalitnější odrůdy třešní Třešňové sady plní nejen plodnou funkci, ale i estetickou. Tyto mohutné stromy s elegantním lesklým, jasně zeleným olistěním jsou velmi krásné na slunci a potěší vzhled různými odstíny bobulí od zlatožluté až po hnědé, téměř černé. Obecně se předpokládá, že třešně je rostlina milující teplo, která roste pouze v jižních oblastech. Metodické listy OPVK PERSPEKTIVNÍ ODRŮDY TŘEŠNĚ A VIŠNĚ Produkční pěstování třešní a višní má svá specifika a skýtá velká úskalí, která.


Reprodukce třešní v praxi.

Kořen-vlastní odrůdy třešní jsou množeny výhonky, a v poslední době se často uchylují k tzv. Zelené roubování metoda. V jeslích se pěstování sazenic cenných a plodných odrůd třešní provádí metodou pučení. Nabízíme samosběr třešní odrůdy van, vanda a těchlovan.


Třešne nejsou ošetřované žádnou chemií. Aktuální termíny samosběru naleznete v rezervaci. Hlavní odrůdy jsou Rivan (nejranější, zraje v 1. třešňovém týdnu), Karešova (původní česká odrůda, nejpěstovanější) a Kaštánka (tmavá barva).


Tato část článku je příliš stručná nebo postrádá důležité informace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky