čtvrtek 27. září 2018

Zahrada v cervenci

Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach.

Pokud rosliny nejsou kyselomilné, vhodný může být i přídavek dřevěného popela ). Zahrada v červenci Autor: Archiv ireceptar. Okrasné květiny na zahradě porostou i bez přihnojování, to ale dokáže s jejich krásou a vitalitou divy. V červeneci, který se pyšní statutem nejteplejšího měsíce v roce a zároveň je to měsíc přívalových srážek a průtrží mračen, se můžeme těšit pohledem na bohatě kvetoucí zahrádku a lekníny v zahradním jezírku.


Za péči, kterou jim musíme věnovat, se nám ovocné stromy a keře již v červenci odvděčí bohatou úrodou višní a dalších druhů drobného ovoce. Stále je však čas na setí a výsadbu pro pozdní sklizeň. Jenže sotva nad něčím zaplesáme, objeví se další činnosti.

Přibližně v polovině července dosáhnou sklizňové zralosti letní od­růdy brokolice, které jste vysadili v květnu. V červenci už v zahradě pilně sklízíme plody své práce. Brokolici sklízejte, až když jsou dobře vytvořená jednotlivá poupata celé růžice, ale ještě jsou pevně uzavřena.


Ovšem i další práce je tu víc než dost. Pro zahradu je to beze sporu nejkrásnější měsíc v roce. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Zkušení hospodáři již plejí brambory a řepu, sečou jetel a jarní len, řepku, žito a pšenici. Zkusil jsem jí vysít před měsícem a celá šla do kompostu, v červenci je ještě moc teplo.


Rafinovaná symetrie a perspektiva vás vede zahradou jako mytickým labyrintem, ve kterém objevujete originální architekturu, sochařská díla, bludiště, vodní prvky a zahradní umění. Je to čas letniček, barevně kvetoucích trvalek, čas sklizně ovoce i zeleniny. Užitková zahrada v červenci Co červenec neuvaří, srpen nedopeče, říká stará pranostika. Na zahradě je příjemně, ovoce dozrává a čerstvě utržené je plné chuti, jaké nikdy to koupené v supermarketu nedosáhne. Rostlinám v nádobách, jejichž kořenový bal vyschnul, dopřejte vydatnou vodní lázeň.


Po dešti naopak vylijte z podmisek a obalů na květináče vodu, abyste se vyvarovali škodlivého přemokření kořenových balů. Jejich cibule nechte oschnout na vzdušném místě. Tulipány vyjměte každým druhým rokem, narcisy ponechte na jednom místě i několik let.

Jahody Čas jahod pomalu končí, sbíráme poslední sladké plody. Po ukončení sběru nesmíme zapomenout odstranit staré a nemocné listy stejně jako ty. Roste a dozrává toho nad zemí i pod. Léto je již v plném proudu a zahrada , pokud jsme se jí opravdu věnovali, nám přináší spoustu potěšení – květiny a okrasné keře hýří barvami a. Pokud jste v předchozích měsících nelenili, už na první pohled musí jít znát vaše těžká dřina.


Hned začátkem prázdnin je zahrada krásně rozkvetlá. S červencem přichází částečně úleva od prací na zahrádce. Hlavně můžeme konečně začít sklízet. Kromě toho nám v červenci všechno hezky kvete a. Všechno kvete nebo dokonce už odkvétá, některého ovoce je už sklizené, jiné teprve dozrává a podobně je tomu u zeleniny. Venku je tolik práce, mnohdy si ani nevšimneme, že se den pomaloučku zkracuje a postupně se.


Okrasná zahrada nám letos poskytla již mnoho krásných scenérií, když kvetly jarní sněženky, bledule, krokusy, později narcisy, tulipány, fialky a mnoho. Například červnové třešně už lákají svou sladkostí k ochutnání. Je čas pro odpočinek ve stinném koutku zahrádky. Vše podstatné už je zasazeno a je čas sklízet plody jarní práce. Aby zahrada plodila i příští léto.


Pokud chcete, abyste měli bohatou úrodu i napřesrok, věnujte čas rostlinám po sklizni. Jahodníky, které chcete na záhoně ponechat, zastřihněte, odstraňte suché a napadené listy a mírně přihnojte. Již nyní se můžete pustit do sázení nových sazenic jahodníků. V dlouhodobém období sucha se řezu vyhneme, neboť by mohl poškodit část zbylých výhonků. Seřezáváme vyholující azalky.


Zastřihujeme nebo tvarujeme živé ploty. Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Je také čas pro výsev zimní zeleniny: růžičkové kapusty, kadeřávku, póru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky