čtvrtek 30. srpna 2018

Zelená renklóda

Některý zdroj uvádí odolnost proti nízkým teplotám. Zelená renklóda je ovocný strom, kultivar druhu slivoň renklóda z čeledi růžovitých. Plod je středně velký, sladký, dobře odlučitelný od pecky.


Růst je zpočátku bujný, později střední, koruna široce kulovitá. Ringlo, Renkloda VELIKA ZELENA RENKLODA.

Zdravím, občas se mi stává, že mi na zahradě roste jiný stromek, než mi byl prodán. Zelená až žlutozelená dužnina, středně tuhá, šťavnatá, velmi aromatická, sladká až velmi sladká, vynikající. Pecka se dobře odděluje od dužniny. Slivoň renklóda, též slivoň italská či renklóda je ovocný strom z čeledi růžovitých.


Odrůdy a variety s kulatými plody bývají nazývány ryngle, ovoidní a protáhlé pak blumy. Odrůda je známa ze středověké Francie, ale původ není znám. Plod: středně velký, velmi šťavnatý, velmi sladký, aromatický, jde dobře od pecky.

Slupka matně zelenožlutá, dužnina středně. Nové odrůdy Nové odrůdy třešní - Adélka, Christiana, Lívia, nové odrůdy jabloní Lipno a Heliodor a nově jsme zavedli do sortimentu tradiční odrůdu. Ryngle plodí například zelená renklóda (Prunus domestica).


Jde o kultivar výše zmiňovaného druhu slivoň renklóda. Tento kultivar je cizosprašný. Tato stará odrůda je i v. Stará odrůda původem z Francie.


Své jméno dostala renklóda po francouzské královně Klaudii, manželce Františka I. Modré renklódy (Althanova) zrají ve druhé polovině srpna. Je-li větší úroda, jsou plody malé, při malém osazení plodů je však ovoce větší. Jsou to ušlechtilé stolní renklódy s jemnou zelenavou až zlatožlutou dužinou.


Nehodnotí se však na trhu tak vysoko jako renklóda „pravá“. Udělal jsem ještě jednu fotku s rozřezanými plody a přiložil i jednu Althanovu r. Například Althanovu renklodu opyluje Zelená renkloda nebo Stanley, Čačanskou najbolju Čačanská lepotica. Ochrana před škůdci Ochrana před nejrozšířenějšími škůdci u slivoní spočívá v ochraně před škůdci přezimujícími na stromě, na něž účinkují osvědčené olejové přípravky.

Zelena Renkloda Rana, Frühe Reineclaude 0Renkloda Ruzova, Ryngle Ruzova 0Zelena Renkloda , Große Reineclaude, Grüne Reineclaude 0Riversova Rana Sliva, Rivers Frühpflaume 1Zimmrova Svestka, Zimmers Frühzwetschge. Ryngle Zelená renkloda - středně raná odrůda z Francie, cizosprašná. Libuje si v teplých polohách, v oblastech s vlhčí půdou s dostatkem živin. Plody dozrávají v druhé polovině srpna. Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o akcijskih ponudbah, novostih in nasvetih za vrtnarjenje.


K č (€) slivoň ( renklóda ,slíva) Bellamira mirabelka. Kč (€) slivoň ( renklóda ,slíva) Diana vyšší tvar. Jedná se o středně ranou renklódu. Odolnost proti mrazu je vysoká, proti napadení šarkou švestek střední. Atraktivní a kvalitní plody jsou vhodné především pro přímý konzum, ale i pro konzervárenské zpracování.


Staré odrůdy ovocných stromů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky