úterý 28. srpna 2018

Budleja davidova

Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Kostenloser Versand verfügbar. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu.

Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Davidovu, kdy sázet, hnojit, zalévat a stříhat. Budleja davidova strihanie. Keď budleja začína kvitnúť, záhradou sa nesie sladká vôňa a bzukot včiel.

Asi najvoňavejším okrasným krom, ktorý začína kvitnúť v júli a kvitne až do konca septembra, je budleja Davidova (Buddleia davidii) nazývaná tiež tibetský orgován. V jej okolí však nikdy nie je núdza ani o iný bzučiaci hmyz. Listovi su naspramni, prosti, eliptičnolancetasti. Pri osnovi i na vrhu je zašiljeno, a. Komule Davidova (Buddleia davidii) patří k nejčastěji pěstovaným druhům.


Květenství má uspořádaná v protáhlých latách. Nabízí se v barvách od bílé přes odstíny růžové, čistě modré, purpurově červené až po temně fialovou. Domovina: Vzhodna Azija.


Buddleja davidii - komule Davidova ( budleja Davidova , himálajský šeřík, letní šeřík, motýlí keř) Syn. Listi so suličasti in po robu nazobčani. Po spodnji strani so zaradi gosto. Je to prirodzené, lebo od začiatku leta, kedy vykvitá, až do jesene nesie nápadné kvety, ktoré sú voňavé nielen pre nás, ale hlavne pre motýle. Nová nižšia budleja s ružovofialovými kvetmi a meniacou sa farbou listov.


Očarujúca nižšia budleja s dlhými hustými súkvetiami sýtomodrej farby. Charakteristika a pestovanie.

Popis: Táto budleja kvitne množstvom žiarivých červeno-fialových kvetov. Royal Red patrí medzi vyššie odrody s oblúkovitými konármi. Popis: ker listnatý opadavý, tvar rozkladitý, listy protistojné, kopijovité, okraj listu pílovitý, kvetenstvo lata, použitie do skupín, solitér, nápadné. Druhové jméno získala komule po svém objeviteli, francouzském misionáři a přírodovědci otci Armandu Davidovi.


Dorastá do výšky okolo m. Jeho listy sú kopijovité, zospodu pokryté bielošedým páperím. Okrasná rastlina kvitnúca od začiatku leta až do jesene nesúca nápadné, voňavé kvety, atraktívne pre hmyz a hlavne mot. Je odolný voči zimám, škodcom a jeho údržba je nenáročná. Odkvitnuté kvety sa odstraňujú, čím sa podporí rast postranných kvetov.


Radikálnejší rez sa odporúča na jar pred pučaním prvých listov. Spríjemnite si letné dni a večery posedením v záhrade s rozkvitnutou budlejou. Pridam ti vecer foto, ako som vykosila tu moju.


Ale pocitaj s tym, ze cez leto narastie dobre metre, aj do sirky. Prirodno stanište su joj Kina i Japan. Svi dijelovi biljke su otrovni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky