úterý 28. srpna 2018

Sadbové brambory marabel

Brambory vyžadují kyprou a provzdušněnou půdu. Narašení dosáhneme probuzením brambor při teplotě až 20°C po dobu pěti dnů a následném uložení do teploty nad 8°C. Vhodné je sázet brambory s klíčky do 5mm, kdy nehrozí jejich olámání. B - brambory univerzální, středně pevné, ideální k přímému konzumu uvařené.


C - brambory měkké a moučnaté, určené k přípravě bramborového těsta a kaší.

Pro přesnější klasifikaci se uvádějí i typy přechodné, např. První písmeno klasifikuje ten varný typ, ke kterému má blíž. Hospodářské vlastnosti: Vegetační doba - raná. Hlízy - středně velké, nárůst středně rychlý, počet pod trsem středně vysoký až nízký. Marabel je velmi výnosná a dobře prodejná.


Slupka je středně hrubá až hladká, vždy žlutá. Barva dužniny je tmavé žlutá.

MARABEL je velmi odolná proti napadení virovými chorobami, varný typ BA. Tvorba nových kvalitních odrůd brambor, množení sadby brambor, obchod - sadbové , konzumní a průmyslové brambory. Velikostně jsou tyto brambory středně velké. Prodáváme výhradně certifikovanou, tj. Odrůda je rezistentní proti napadení háďátku bramborovému, odolná proti šednutí dužiny.


Zemědělské obchodní družstvo Kámen. Nabízíme kvalitní sadbové brambory ve stupni množení B (dříve označováno C2) – pouze certifikovanou sadbu k pěstování konzumních brambor. Ranná konzumní odrůda brambor, vhodná pro dlouhodobější skladování. Sadbové brambory Naše firma se specializuje na obchodování se sadbovými bramborami.


Jak jsem výše uvedl pěstují brambory let a sadbu prodávám od let takže mám jak své zkušenosti tak i informace od odběratelů. Je snaha zahraničních firem dodávající sadbu tlačit na trh nové odrůdy, které se málokdy ujmou. Za stálice jde v považovat u VR magda, impala,colette, agáta,monika, rosára červená. Ranné marabel , adéla, dali, belana.


Ihre Online-Reise-Suchmaschine. Prohlédněte si aktuální katalogy a marabel , laura, calette , sadbové brambory v akci obi od 14. Nové akční letáky a slevy na.

Pro nejrychlejší dobu vzrůstu natě necháváme narůst klíčky do velikosti až 30mm (proces trvá 4-týdnů) při vysoké relativní vlhkosti. Větší část sortimentu odrůd tvoří odrůdy ke zpracování na škrob, hranolky, kaši, čipsy, ale společnost disponuje i kvalitními konzumními odrůdami. Zde si můžete objednat sadbové i konzumní odrůdy brambor.


Zde jsou informace o novinkách a chystaných akcích. Zde najdete popis všech námi dodávaných odrůd brambor. Díváte se přes plot k sousedovi a říkáte si, jaký má asi fígl, že je jeho trávník tak krásně zelený?


Jednou možností je, že využil travní koberce. Jestliže chcete brambory sklízet v průběhu léta a na podzim, sáhněte po sadbových bramborách Rosara, Filea nebo Esprit. K pozdním odrůdám brambor pak patří Maréna. Odkazy na odborné recenze. Kompletní informace k výběru.


Vysočiny z pěstitelské stanice Velká Losenice cena je …. Chlebovické brambory - pojem mezi spotřebiteli i pěstiteli Kvalita dnešních brambor v obchodech je stále horší, proto se snažíme tuto skutečnost změnit a umožnit Vám nákup přímo u pěstitele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky