čtvrtek 23. srpna 2018

Klanopraška čínská prodej

Je to popínavá rostlina milující slunce. Jedna z nejcennějších bylin používaných v tradiční čínské a japonské medicíně. Antioxidant, který je po dlouhá. Sbírají se plody, případně i větvičky.


Připravují se z ní lihové tinktury, dá se použít i jako čaj. Jde o liánu, která má původ až na Dálném východě, kde roste ve smíšených lesích v nadmořské výšce do pěti set metrů.

Pěstování: Protože se jedná o liánu,počítejte s nutnou oporou pro rostlinu. Aby rostlina dostatečně plodila je nutné mít více rostlin. V TČM se nejvíce využívá schizandra čínská ( klanopraška čínská , Schisandra chinensis ) a schizandra klínovitá ( klanopraška klínovitá, Schisandra sphenanthera ). Výška: popínavá dřevina, - 6m Květ: bílo - růžový, V. Plod: červená bobule, VIII.


Významná léčivá rostlina čínské lidové. Nejvíce účinných látek je v bobulích, které se používají např. Vyskytuje se v lokalitě smíšených lesů, zejména na jejich okrajích.

Klanopraška je vysoce odolná proti mrazu i pod -až -35°C. Většinou rostou na písečných půdách, v blízkosti vodních toků. Listy jsou světle zelené, poměrně tenké, eliptické až obvejčité. S úspěchem se používá proti únavě, dle posledních informací dokonce i proti chronickému.


Schizandra snižuje únavu a urychluje rekonvalescenci. Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu) Dobrý den, koupil jsem si klanoprašku a dozvěděl jsem se, že u nás v těchto klimatických podmínkách prý neplod. Tradiční čínská pasta se připraví z 2g klanoprašky, které se smíchají s dostatečným množstvím medu a vody za tepla tak, aby vznikla pasta, která se dávkuje v množství 1–čaj. Je vhodný doplněk při chronickém a astmatickém kašli.


Plodům schizandry čínské se v originále říká Wu-Wei-Zi, což znamená ovoce pěti chutí. Povzbuzuje životní energie. Stromu pěti chutí mají kyselou, sladkou, pálivou, slanou i hořkou chuť. Používají na výrobu čajů, sirupů a džemů, suší se, kandují, případně nakládají do medu.


Bobule plné vitamínů, listy k. Dostupnost: Skladem Kč. Prodej čerstvé levandule. Nahoru Nejsou žádné další produkty.


Popis: Strom pěti chutí, popínavá dřevnatá, mrazuvzdorná liána.

Jsou třeba alespoň dvě rostliny pro pravidelnou plodnost. Kč Velkoplodý hloh Big Mao Mao Novinka! Kč Amelanchier Cusickii - Indiánská.


Látky obsažené v plodech posilují nervovou soustavu, imunitní systém. Plody obsahují vitamín C, A, E, minerály železo, vápník, síru, sodík, draslík, mají antivirové účinky, podporují regeneraci a nastartování těla. Lovci v těchto oblastech si po celá staletí brali na svoje výpravy sušené plody schizandry, protože ta podle jejich zkušeností. Snáší i silné mrazy do -°C. Pěstování: V prvních letech po výsadbě roste dosti pomalu, v našich podmínkách začíná růst zrychlovat většinou tak třetím rokem.


Udržuje správnou funkci jater. Přispívá k normální funkci horních cest dýchacích. Chrání buňky a tkáně před oxidačním stresem, podporuje duševní pohodu. Kontejnerované rostliny. Vytrvalá nenáročná bylina vhodná na slunná místa s dostatkem vláhy.


Zásilkový prodej rostlin, pokojové květiny, citrusy a další exotické rostliny na dobírku, nebo osobně u nás v zahradnictví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky