středa 29. srpna 2018

Jak pestovat tymian

Stanoviště pro pěstování tymiánu Pěstování tymiánu je snadné. Pěstujeme jej na slunném místě chráněném proti prudkému větru. Vydatně pomáhá v boji proti kašli a s. Koriandr klíčí poměrně dobře, takže stačí několik dnů ve vlažné vodě a začnou se objevovat klíčky.


Asi po třech týdnech už se rýsuje rostlina, která má v kuchyni dvojí uplatnění.

Jak mladý tymián zazimovat. Pokud jej pěstujeme v květináči, přeneseme jej do místnosti, kde je maximální teplota °C, např. Nejlepší recepty s tymiánem.


Je ceněný nejen jako vynikající koření, ale i pro své antiseptické účinky a podporu trávení těžkých. Těsto vložíme do vymazané koláčové formy, okraje zdvihneme a těsto několikrát propíchneme. Tymián by neměl chybět v žádné kuchyni.


Pečeme ve vyhřáté troubě minut. Pro bezplatný odběr novinek a pravidelný týdenní zpravodaj vložte svou e-mailovou adresu.

Odběr bude později možné odhlásit. Je proslulý svou nezaměnitelnou silnou vůní. Je pěstován v mnoha podobách, nejaromatičtější odrůdy. Jak připravit zahradu na jaro? Máme sice únor, ale už teď je potřeba začít s prací na zahradě.


Co můžeme udělat již v únoru? Využívá se především při vaření. Jak již bylo výše řečeno, má velmi příznivé účinky na organismus a navíc je to zdroj vitamínů a minerálů přes zimu. Vysévá se ze semen v červnu a červenci. Zahrádka, ve které společně roste zelenina a bylinky, je kouzelná a pestrá.


Udržujete v ní vyvážený ekosystém a využijete každý kousek půdy. Radost vám navíc mohou dělat jak v interiéru, tak i na zahradě. Pokud je však budete správně pěstovat a věnujete jim náležitou péči. Popíšu vám, jak jednoduše, efektivně a hlavně úspěšně pěstovat vaše oblíbené bylinky tak, abyste si jich užívali celou sezónu!


Bylinkám se velmi dobře daří v truhlících. Truhlík s bylinkami můžeme mít na kuchyňském parapetu nebo poblíž grilu na terase.

Pokud se chcete dozvědět jak pěstujou bylinky - bazalka, petržel, rozmarýn, šalvěj, saturejka, estragon, libeček, oregano, máta, tymián, meduňka,. To, jak která bylinka potřebuje zalévat nejlépe poznáte podle typu listů – ty s velkými plochými listy jako je bazalka nebo máta potřebují hodně vody, naopak menší a méně “šťavnaté listy (rozmarýn) tolik vláhy nepotřebují. Pokud se však rozhodnete pro bylinky, nabídnou vám kromě toho i dávku čerstvých vitaminů a dalších látek prospěšných zdraví.


Stačí, když není kyselá a není chudá na humus. Pro milovníky sushi máme tip, jak si vypěstovat vlastní wasabi. Není to těžké a zároveň vám prozradíme, která část rostliny je také jedlá a můžete.


Poradíme vám, jak si vyjednat levnější telefonování nebo internet. Zabere to jen pár minut a můžete tak ušetřit tisíce korun ročně. Jen si předem zjistěte, jak moc se bylinky rozrůstají. Rozlišujeme druhy trsnaté, rostoucí do výšky, a odnožující, které potřebují více místa do stran.


Omamná vůně, atraktivním květenství, široká škála nádherných barev. Není divu, že právě hyacinty patří k nejoblíbenějším jarním květinám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky