čtvrtek 30. srpna 2018

Zavařená řepa

Zavařená červená řepa se zelím. Nakládaná červená řepa jako salát. Mezitím nám již řepa vychladla, a tak ji oloupeme a následně nastrouháme. Tuto směs vložíme do zavařovaček, zalijeme nálevem, zavařovačky uzavřeme a po dobu minut při teplotě °C sterilujeme ve vodě, troubě či jiným způsobem.


Po dvou týdnech od zařazování jsme provedli povinnou degustaci a teď už se na kamnech vaří další řepa s nálevem.

Děkuji za recept a doporučuji. Nakrouhám na struhadle či robotu řepu a mezitím také křen. Klasická zavařená ve sladkokyselém nálevu – k rýži, rizotu a vůbec. Lze samozřejmě zjednodušit zavaření tím, že se řepa zalije nálevem z Deka a už se nesteriluje, ale mě se zdá Deko se svými konzervanty skoro zbytečné, navíc řepa potřebuje jemn povařit, aby byla alespoň trochu měkká a tak dávám přednost klasické úpravě v nálevu.


Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme nastrouhaný křen na jemno. Zalejeme nálevem, který jsme předem povařili a přecedili. Tématické fráze: červená řepa nejlepší recepty lak na cervenou repu recept na nakládanou červenou řepu sterilizace červené řepy zavařování červené řepy jak nakládat červenou řepu červená řepa zavařování jak naložit červenou řepu nejlepši zavařena červena řepa nakladáme červenou řepu lák na řepu recept na nakladanou řepu zavařená červená řepa.


Recept na sterilovanou červenou řepu luxusní chuti.

Dbáme na to, aby se nerozvařila a zachovala si dobrou konzistenci. Můžeme z ní připravit velmi chutné a lehce stravitelné pokrmy. Sterilovaná červená řepa s křenem je vhodným doplňkem k jídlům z masa.


Dnes se jí obvykle jenom kořen, a to syrový, vařený, nakládaný v octovém nálevu nebo konzervovaný. Zkuste si ji ale naložit doma, podle jednoduchého receptu, takže vám to nezabere moc času. Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená. Vždy nám zaručí, že pokrm bude mít dostatek minerálů, vitamínů a dalších prospěšných látek. Středozemí, dnes je oblíbená v Evropě, Severní Americe a spoustě asijských zemí.


Je známá pro své přínosné účinky na lidské zdraví, obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek. Vynikající je i pro svou skvělou chuť a pro obsah celé řady lidskému organismu prospěšných látek. Nejprve si uvařím celé řepy, cca 1-minut, dle velikosti. Vybírejte krásné a zdravé bulvy řepy. Ty dobře očistěte kartáčkem, ale pokud možno vůbec nenarušuje slupku.


Uvařte vcelku do měkka, potrvá to asi půl hodiny. Jakmile řepa vychladne, oloupeme ji a nakrájíme na menší kostičky (variantou je i řepa strouhaná nahrubo). Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Jezte nejlépe syrovou řepu nebo šťávy z organické řepy.

Ve vařené řepě se již obsah užitečných látek rapidně snižuje. Czechs in Texas always put a head of dill weed in the jar. I currently live in Italy and finding red beets AND dill are hard. I have to grow my own dill in the garden.


Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracovávám konkrétně za účelem. Recept, podle kterého se vám Dědečkova řepa s křenem zaručeně povede, najdete na Labužník.


Když se mi do kuchyně dostane červená řepa , recepty skoro nepotřebuju Je to tak inspirativní surovina, že se s ní vaří skoro samo. Ale to neznamená, že pro vás pár nápadů nemám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky