pátek 24. srpna 2018

Durian ovoce

Přívlastek cibetkový odkazuje na cibetku asijskou. Není však shoda na tom, zda toto pojmenování od Linného znamená, že má cibetka durian tak ráda, že byl plod používán jako návnada, nebo že jako cibetka páchne. Okomentujte, co by vás zajímalo za videa z Asie, dejte mi lajk a odebírejte!


Ptali jste se co dělám v Asii, jestli cestuju sama a podobně, tak na vaše přání. Všichni doufám víte, že DURIAN je nejlepší a nelahodnější ovoce na světě. Samotný plod může vážit 1-kg, barva je většinou zelená nebo hnědá, slupka ostnatá.

Pokud vás neodradí silný zápach, na jeho dužině si můžete pochutnat. Nevhodná je i kombinace s kávou. Pronikavá durianové aroma lze z rukou odstranit tak, že prázdnou skořápku durianu naplníme vodou, ve které si umyjete prsty (mýdlo by vám v tomto případě nepomáhá). Durian se nesmí kombinovat s alkoholem!


Není potřeba vytvářet mýtus ovoce, které spolu s alkoholem vytváří životu nebezpečnou kombinaci. V Asii rozdělují alkohol do dvou skupin. Například konzumace durianu s whisky je možná, ale konzumace durianu s vodkou již nikoliv.


Já jsem ochutnal durian na jedné party, kde jsme pili alkohol.

Jihoasijské ovoce durian se považuje za nejsmradlavější ovoce světa, ale je to také obrovská lahůdka a navíc prospívá zdraví. Dnes vás v regálech supermarketů čekají desítky druhů ovoce , z nichž některé neumíme ani pojmenovat. V tomto článku se tak s vámi podíváme na velice oblíbené ovoce , které roste v teplých krajích jihovýchodní Asie – chutný durian. Sprawdź co możesz zrobić z tego owoca oraz ile kosztuje.


Setzt sich der Geruch erst einmal fest, ist es schwierig, ihn wieder loszuwerden. Britský spisovatel a básník Anthony Burghes dokonce jeho konzumaci přirovnal k baštění sladkých malin ze záchodu. Ale v Asii našim připomínkám a znechucení převážně příliš nerozumí, durian je pro ně opravdová lahůdka – zvláště v Malajsii a Indonésii. Když se řekne ovoce , mnohým se vybaví nějaký voňavý pomeranč, jablko nebo cokoli jiného.


Ano, skutečně tomu tak je, většina ovoce krásně voní a také. Nepříliš známé ovoce proslavené vynikající chutí, ale také šíleným zápachem, který je cítit na metry daleko. S durianem v tašce nemůžete v Asii. Využít můžete i semena, která se většinou podávají vařená nebo osmažená v kokosovém oleji.


Vhodný je také do džemů a polévek. Konzumace durianu snižuje horečku a je považován za afrodiziakum. Vyznačuje se velkou velikostí, zápachem a ostrými trny. Obvykle váží kolem třech kilogramů. Chuť, způsob konzumace, využití a pěstování ovoce.


Naopak je prospěšný tím, že snižuje horečku.

Některými lidmi je považován za afrodiziakum. Jeho zápach je však tak intenzivní, že v oblastech pěstování existuje oficiální zákaz vnášení durianu do hotelů a letadel. Dužinu dáme do mixéru a zmiešame s kokosovým mliekom.


Nakoniec naservírujeme, napríklad ako nedeľný múčnik. Potom dochutíme kryštálovým cukrom.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky