Během grilování si připravte omáčku na potírání. Všechny ingredience, tzn. Omáčku přidávám na žebírka až posledních minut grilování a potom po grilování.
Celé kousky žebírek obalíme ve směsi koření a cibule a necháme v chladu uležet. Průběžně otáčíme, grilujeme z každé strany - minut.
Při grilování je důležité vepřová žebírka obracet a potírat marinádou, kterou si připravíte z Vašich oblíbených surovin. Naše doporučení je omáčka Jolokia nebo Moruga Mučíto a trochu rostlinného oleje, kdo má rád tak může přidat i utřený česnek a snítku rozmarýnu lékařského. Vše důkladně promícháme a při obracení potíráme. Pokud chcete svým přátelům a rodině naservírovat ta nejlepší žebírka, jaká kdy jedli, měli byste znát následujících jedenáct přikázání. Když jsou žebírka hotové, položíme je na talíř a ozdobíme snítkou rozmarýnu či tymiánu, záleží na tom, co kdo preferuje.
Kdo je vyznavač extrémně pálivého, může si jako oblohu přidat červené chilli papričky. Jak je vidět, je to lehký pokrm na přípravu a pro milovníky grilování a žebírek to pravé ořechové. Nedělejme si to zbytečně složité a podívejte se na způsob jak jednoduše vybrat maso pro grilování.
Je vyrobený z nerezové oceli a oceníte jej jak při venkovním grilování , tak doma za použití trouby. Nepřímého grilování docílíme tak, že zapneme pouze dva postranní hořáky a uprostřed ho necháme vypnutý. Intenzitu hořáků necháme na poloviční výkon a žebírka umístíme nad vypnutý hořák.
Ingredienece: kg žebírek (porce), lžic sójové omáčky, lžíce bílého vinného octa, lžíce medu, lžíce cukru. Z žebírek ponechaných v celku odstraňte blánu. Z masité strany žebírka osolte. Zbytkem marinády potřete žebírka ze všech stran a nechte je před grilováním minut odležet při pokojové teplotě. Grilovaná vepřová žebírka.
Připravte si gril na nepřímé grilování pří nízkém žáru. Touto omáčkou potíráme maso při grilování. Kluci v akci Základní štáb let. Asi po 5-minutách na plný výkon smotky žebírek dáme bokem a velmi bohatě potřeme dle naší chuti připravenou marinádou.
Takto potřené a již teplem zatažená žebírka dále grilujeme nebo pečeme v troubě, již při nižší teplotě. Nebo můžeme použít stojan na žebírka Weber style. O to větší, když experimentujete a zkoušíte nové recepty.
Ugrilovat žebírka tak, aby byla opravdu šťavnatá, není snadné.
Pozor je třeba dávat už při nákupu, abyste vybrali žebra dostatečně masitá. Základem je nákup pěkných vepřových žebírek, která na sobě mají dostatek masa. Záleží pouze na Vás, jaké druhy pochoutek si vyberete. V misce si připravíme marinádu, která se skládá z rajčatového protlaku či pasírovaných loupaných rajčat, medu, trošky sojové omáčky, šťávy z limetky, utřeného česneku.
Na závěr marinádu zakápneme trochou světlého piva, olivovým olejem a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Maso je potřeba během grilování několikrát důkladně potřít a rozhodně s marinádou nešetřete. Dejte na hromadu a zbytek BBQ omáčky doporučuji podávat místo kečupu. Možností, jak připravit žebra, je opravdu nespočet.
Na své si přijdou milovníci asijské kuchyně i zastánci tradičních a jednodušších receptů.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.