čtvrtek 5. dubna 2018

Medová žebírka

Necháme přes noc marinovat. Neuzená žebírka necháme uležet přes noc, minimálně však hodiny. Pak je vyjmeme ze sáčku a dalších minut vypečeme kůrčičku. Medová žebírka lze připravit i na zahradním grilu.


Tvoří součást menu snad v každé pivnici a na jejich přípravu existují stovky druhů příprav, směsí koření a kuchařských fíglů.

Jednou z nejčastějších úprav je ale příprava žebírek v medové marinádě, a to jak pečená, tak i grilovaná. Troubu zapněte na 1°C. Pečte 2–hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.


V případě uzení, je maso nebo žebírka potřeba před kořeněním naložit. Vepřová žebírka s medem a zázvorem. Meruňkový koláč s marcipánovou… Vyberte, co chcete vytisknout.

Postup přípravy receptu Vložit do kuchařky. Ingredience a postup přípravy Hlavní fotografie Galerie Komentáře. Vybírejte z minimálně vynikajících ⭐ receptů na recepty z vepřového masa , medová žebírka a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Pikantní medová žebra recepty, které budete milovat. Když už bylo měkké, tak jsem zbytek marinády svařila v kastrůlku na sirup a tím jsem žebírka ještě potřela, aby byla žebírka opravdu lepkavá.


Jsem milovnice žebírek a tohle byla nejlepší úprava jakou jsem kdy jedla, včetně mnoha pokusů v restauracích. Tak tohle je opravdová klasika a mohu ji s klidným svědomím doporučit všem, kteří rádi obírají kosti. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Vytvoříme si marinádu z oleje, medu, hořčice, sójové omáčky, worcestrové omáčky, čili a prolisovaného česneku.


Druhý den žebírka vyjměte a vložte na rozpálený rošt. Maso potírejte marinádou a obracejte tak, aby teplo stejnoměrně pronikalo ke kostem. Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse. Nalijte na žebra a nechte v chladu odležet, nejlép. Už jste vyzkoušeli žebírka s medovou marinádou?


Nejlepší vepřová žebírka podle Jamieho.

Sladkokyselá vepřová žebírka. Tento pin objevil(a) Krista. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Smícháme pivo, med a sójovou omáčku.


Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku bez jadérek. Adamova žebra medová Kořenící přípravek sypký Jemně pikantní kořenící směs s medem a česnekem na žebírka , kuřecí křídla. Během pečení občas podlijeme šťávou z pekáčku. Lahodná neostrá směs koření s medem je lehce sladká s příjemným česnekovým aroma. Vhodné na pečená žebírka nebo křidýlka.


V misce rozmícháme tři vrchovaté polévkové lžíce medu, šťávu z jednoho citrónu a pět rozmačkaných stroužků česneku. Marinádu lze připravit s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky