čtvrtek 26. dubna 2018

Sázení paprik

Hochwertige Schützenwesten bei Vereinsbedarf Deitert. Verschaffen Sie sich einen Überblick und entdecken Sie unser breit gefächertes Sortiment. Große Auswahl an künstl. Paprika v oleji je skvelá príloha, a je vhodná aj do. Pór, holandská omáčka a opražená strúhanka Ďalšie zaujímavé recepty nájdete v kulinárskej šou Recepty pro radost od 29.


Pan Jan Meisl, šlechtitel a pěstitel paprik. Způsob vysazování rostlinek efektivním způsobem. Příprava půdy pro pěstování paprik ve skleníku.


Pěstování paprik (Capsicum annuum) je v našich oblastech o něco složitější než u rajčat. Sázení paprik na venkovní záhon Důležité je udělat dostatečně hluboké jamky , aby se papriky dobře zakořenily. Ideální je rozmístění v rozestupu až cm.


Na rozdíl já sázím papriky jen nepatrně hlouběji, než je kelímek. Mám podobnou zkušenost, že paprika na stonku nové kořeny nasazuje neochotně. U paprik máte dvě možnosti, jak se dopracovat k jejich sazenicím. Buď si je vypěstujete sami, nebo si předpěstované rostlinky prostě koupíte.


Při likvidaci porostu na podzim vidím novotvořené kořeny na zahrnutých stoncích. Vyžaduje půdy bohaté na živiny, vláhu a teplo. Jen u nás existuje přes padesát. Autor: Archiv ireceptar.


Plody je třeba odřezávat ostrým nožem , nebo odstřihnout nůžkami, jinak může dojít k poškození celých výhonů. Zvláště ve skleníku se vyplatí dezinfikovat řeznou plochu v roztoku hypermanganu, pro prevenci přenosu různých onemocnění z rostliny na rostlinu. Tuto chutnou zeleninu, které nechybí vitamíny lze konzumovat syrovou, vařenou, dušenou, pečenou. Zpravidla se sází ven v měsíci květen.


Záhon však musí být slunný a dobře vyhnojený. Od sladkých po pálivé, přes žluté až k černým - na výběr je obrovské množství druhů paprik. V případě hrozby v podobě. Papriky na tuzemskou zahradu v každém případě patří, o čemž se ostatně přesvědčíme na mnohých zahradách.


Podle mne hlubší sázení paprik nemá výnam. U rajčat to určitý význam má, rajčata vytvářejí kořenové výrůstky nad vlhkou půdou velmi silně. Ale opět nepoužívám způsob, kdy z půlmetrové sazenice po zasazení vykukuje jen špička. Prostě nejsem přesvědčený, že to má nějaký masivní přínos. Jetzt die Hälften längs und quer halbieren.


Pro semínka paprik se nejvíce hodí moření za sucha, kdy přímo do sáčku s osivem nasypeme práškové mořidlo, pořádně protřepeme a poté celý obsah přesijeme, aby přebytek mořidla neškodil mlaďounkým klíčkům. Die Hälften längs Min. Mořidlo můžeme aplikovat přímo do výsevního substrátu. POZOR, paprika nesnáší okopávku, porušuje se kořenový systém a místo tvorby plodů rostlina obnovuje kořenovou síť, čímž se snižuje výnos.


Větrání Proti jarním mrazíkům po výsadbě je vhodné rostliny chránit (ve studených sklenících a fólnících) bílou textilií. Semena paprik vysévám do květináče koncem února, rajčata začátkem března. Když mají první pravý list, přesazuji je do kelímků od jogurtů a pod.


Kelímkům nepropichuji dna, ale pak zalévám citlivě. Současně ale vyžaduje nejvíce péče. Jedná se o teplomilnou zeleninu, nesvědčí ji jakékoliv výkyvy teplot, střídání teplých a chladných dnů a období, dokonce ani rozdíly teplot mezi dnem a nocí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky