úterý 24. dubna 2018

Housenky atlas

Mě housenky okusovaly taky jen ten žlutý,ale už se pustily i do červeného. Nepotřebujete na to lupu,jsou dobře vidět. Neprohlížejte ale to okousané. Zatímco zámotky pod zemí nepotřebují žádnou péči, nadzemní kukly bude možná potřeba přemístit, pokud zjistíte, že visí na nevhodném místě, nebo pokud ze svého původního místa spadnou. Nový atlas velkých nočních motýlů a housenek střední Evropy.


Rozšíření: Druh je rozšířený především v Indii, na Srí Lance, v Číně, Malajsii a Indonésii.

Motýli a housenky střední Evropy. Tělo housenky je lesklé a lysé, později se vybarvují šedohnědě. Kukla je mumiovitá s dvěma ostny na posledním článku o velikosti cca mm. Housenka se po vyrušení stáčí do kolečka.


Obaleč prýtový - Rhyacionia buoliana, housenky této noční můry se vyvíjí uvnitř, na bázi mladých přírůstků - prýtů, na 8-12letých borovicích. Bücher (Fremdsprachig) Wählen Sie die Abteilung aus, in der Sie n möchten. Zemní housenky patří k nebezpečným škůdcům všech zemědělských plodin.


Nejčastěji způsobují škody na řepce, obilninách, okopaninách, kukuřici, luskovinách, Zelenině, kořenech vinné révy a chmele a také na výsadbách stromů a keřů.

Fotografie denních i nočních motýlů České republiky. Máme jich už okolo 1a neustále rostou. Po přezimování se z nich, na přelomu dubna a května, líhnou housenky, které se prožírají mezi šupinami do narašených pupenů.


Do uzavřených pupenů nedokáží proniknout, a tak pokud do týdne nenaleznou vhodně narašený pupen, hynou. Později housenky stáčejí, přehýbají a spřádají listy, mezi nimiž se ukrývají a zpravidla i kuklí. Aplikace pro konečnou montáž střešních oken typicky využívají tvarované housenky.


Při montáži střešních oken je zásadní dobře utěsněný spoj. Menší druh vřetenušek s kovově lesklými modrozelenými předními křídly. Populárně vědecká určovací příručka podává informace o životě larev nočních motýlů. Nabízí tři různé aplikace: pevná aplikace housenky, pevná vířivá aplikace a nastavitelná vířivá aplikace.


Pomocí flexibilních změn šířky a stažení a také okrajů s ostrými obrysy je možné aplikátor E-Swirl AdX BIW přesně zarovnat s geometrií příslušného dílu. Díky tomu je tento aplikátor perfektní volbou pro lemové spojování, což je jeden z nejnáročnějších spojovacích procesů při konstrukci surových karoserií. Kuklí se v pevném, hladkém, oválném kokonu. Ekologie druhu: motýli se rojí brzy na jaře, již v březnu a dubnu, případně v květnu. Větší blanokřídlý hmyz s délkou těla až mm.


Má velmi štíhlý, na konci rozšířený a zahrnutý zadeček a velmi dlouhé nohy. Vyhledává housenky, které narkotizuje vpichem na břišní straně. Do housenky vyklade jediné vajíčko a ústí nory pak zakryje kamínky a kousky listů.

Je teplomilná, preferuje písčitou půdu. Vyskytuje se ve velké části Evropy. Klentnice na jižní Moravě. Attacus atlas Zavřít galerii.


Kniha Atlas Noční motýli I. Přispívá k tomu i jejich. Příručka je určena všem zájemcům o entomologii a sběratelům motýlů. Android - Atlas denních motýlů ČR pro mobilní telefony s Androidem.


Nástroje - Nástroje, jmenné seznamy, udělátka pro mapování motýlů. Mapa lokalit - interaktivní mapa navštívených míst. Poznávací test na téma: Jaký motýl se z housenky vylíhne? Jako odpověď zvol jeden z malých obrázků. Správnost odpovědí se dozvíš na konci testu.


Podobně jako housenky lišaje kyprejového mají na hlavě i těle zajímavou kresbu připomínající velké oči, které mohou odradit predátory. Upozornit při naskladnění Nechte nám e-mail a my vám pošleme zprávu, až bude kniha skladem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky