středa 25. dubna 2018

Umeocet použití

Jak umebošky, tak i umeocet je vhodný jak pro děti, tak i pro dospělé. Můžete ho použít kamkoliv – do polévek i běžných slaných pokrmů nebo třeba na zálivku do salátů. Navzdory své chuti snižuje kyselost v těle a neutralizuje toxiny. Obsahuje enzymy a dodává energii.


Celkově harmonizuje organismus vašeho těla. Vzniká při fermentaci švestiček umeboshi. Do nálevu se přidávají shizo listy, které mají konzervační funkci a výslednou tekutinu nádherně zbarví do karmínové barvy.


Ume ocet nebo také umeboshi ocet či ume su je další z plejády pochutin, které do Česka přišly z východu. Výborně se hodí do salátových zálivek. Umeocet, umeboshi ocet Od jezzina 19.


Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť. Na rozdíl od obyčejného octa (který je vhodný tak na úklid domácnosti) neničí krev a střevní mikroflóru). Jsou před námi horké dny, ve kterých každý ocení spíš něco lehčího. Zkuste tento salát z kuskusu.


Recept na studený hlavní chod. Zdravotní účinky zajistíte i běžným přidáváním umeoctu do různých pokrmů. V jarním čase plném čerstvých bylinek ho oceníte zejména při přípravě salátů.


V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci. Uplatní se tedy při přípravě omáček i polévek, ideální je pro přípravu salátů a zálivek, které navíc není třeba dosolovat. V kvalitě je vzhledem k běžnému octu zcela bezkonkurenční. Ve skutečnosti se nejedná o skutečný. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.


Polévky Vegetariánsk é Moje mrkvová polévka. Mrkvový krém je hitem posledních let a není divu. Dost na tom, že zvláště tepelně upravená mrkev je účinnou ochranou před obávanými civilizačními chorobami. Prostě kamkoliv dle fantazie.


Umepasta je pasta připravená ze švestiček Umeboshi. Používá se k ochucení rýžových pokrmů apod. Návod na přípravu švestiček umeboshi naleznete zde.


Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka). Tipy na použití : ume zálivka s medem – rozmíchejte lžíci. Možná vám dobře poslouží rada, že pokud do nich přidáte umeocet , nebudete již. Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě.


Explicitně zakazujeme jakékoli použití části nebo celého obsahu těchto stránek, jejich reprodukci, kopírování, úpravu a zvláště prezentaci na jiných internetových stránkách bez našeho výslovného souhlasu. Pro použití místo jonťáku by se ředěný. Zpěníme cibuli se solí, přidáme nakráj.


Jul Ume-boshi ocet – pryč s překyselením organismu! Kromě toho, že je kyselý, je také velmi slaný, proto si při jeho použití dejte dobrý pozor. Vzniklá tekutina totiž obsahuje až mořské soli.


Hodí se nejen do salátů, ale můžete si z něj připravit i lahodný nápoj se zvláštní chutí. Je pro mě nepostradatelné podobně jako třeba olivový olej, umeocet nebo kvalitní sůl. Ghíčko používám téměř denně a nejčastěji do základu zeleninových polévek, ale i do mnoha dalších zeleninových a někdy i luštěninových jídel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky