čtvrtek 26. dubna 2018

Čtyřlístek rostlina

Vzhledem k řídkému výskytu této mutace je nalezení čtyřlístku považováno za něco výjimečného. Tradice spojuje nalezení čtyřlístku se štěstím. Symbolika čtyřlístku se proto používá zejména tehdy, pokud chceme někomu popřát štěstí.


Jak čtyřlístek pěstovat. Rostlina potřebuje světlé a chladné stanoviště. Oxalis, Šťavel, Čtyřlístek , Šťavel umisťujeme na světlé a chladné místo.

Zaléváme tehdy, je-li substrát suchý. V zimě hnojíme 1x za měsíc. Optimální je teplota je mezi – 15°C. Jetele existuje více než 3druhů a roste v podstatě na všech kontinentech.


Se čtyřlístky je nicméně nejčastěji spojován jetel plazivý. Tato rostlina je allotetraploid a jde v podstatě o hybrid. Oxalis je nízká hlíznatá rostlinka, která dorůstá do výšky centimetrů. Květina je plazivá nebo na vzpřímeném kmínku.


Listy jsou složené kolem stonku nebo vzpřímené.

Jsou buď celé zelené, nebo s nahnědlým páskem. Kvete drobnými růžovočervenými kvítky. Na svých dlouhých, tenkých stoncích nese růžové nebo bílé, drobné. Mladé rostlinky můžete pěstovat i na záhonu v zahradě. V době květu vyžaduje pobyt na slunném okně.


Nejnavštěvovanější český internetový portál nabízející vyhledávač, e-mail, aktuální zprávy, předpověď počasí a odkazy, které se mohou hodit. Píše a hledá nové cesty - méně tupé, méně plastové, méně holohlavé. Dorůstá výšky okolo cm. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Je pěstován především pro radost a jako symbol štěstí.


Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Navštivte příslušný obchod s květinami a zeptejte se na čtyřlístek. Prodává se v malé krabičce, jejíž součástí je i český návod na vypěstování.


V mnoha zemích světa se tato rostlina považuje za symbol šťastného nového roku. Podle pověry totiž platí, že v poslední den roku má čtyřlístek změnit svého majitele, aby mu pak přinesl štěstí. Omluvte prosím, pokud rostlina uvedená v katalogu není zároveň dostupná na prodejně.


Tým zahradnického centra. KATALOG ROSTLIN OBSAHUJE Bylinky rostlin Jehličnany 1rostlin Letničky a balkónové rostliny 1rostlin Listnaté keře 263.

Stáhněte si úžasné obrázky zdarma s motivem Čtyřlístek. Oxalis tetraphylla Pokojovka Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená Popis: Vděčný a velice nenáročný druh Šťavele. Pořiďte si Čtyřlístek pro štěstí z kolekce Vypěstuj si sám. Vše je zabaleno v dárkovém obalu. Vektorový obrázek Čtyři listy, čtyřlístek , Podkova, stuha s textem hodně štěstí.


Vintage vektorové gravírování může být použit pro osobní a komerční účely v souladu s podmínkami zakoupené Royalty-free licence. Má řadu zajímavých příbuzných, jejichž půvabné listy a květy vnášejí do hrnkových zahrádek rozmanitost. Radix cum Herba taraxaci, Taraxacuvšeobecná podpora žlučníku, jater a ledvin, antirevmatikum.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky