úterý 24. dubna 2018

Borovice vejmutovka

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Jedná se o nepůvodní druh jehličnatého stromu. Její původní vlastí je Východní Kanada a USA, kde tvoří s ostatními jehličnatými.


Pochází ze Severní Ameriky, kde se pro kvalitu dřeva využívá zejména v kulturních porostech. Tato borovice má obvykle kulovitý tvar, který se časem mění na mírně zploštělý. Je typická poměrně hustými větvemi s druhově typickými modrozelenými jehlicemi se stříbřitým nádechem.


Dlouho se zdálo, že právě vejmutovka splní mnohá očekávání lesníků.

Vejmutovka se tu velmi rychle šíří celým skalním městem a jeho okolím a přerůstá a vytlačuje původní druhy, včetně borovice lesní. Nejvíce se vyskytuje v USA a Kanadě. VČesku je to hojně pěstovaná dřevina, zejména ve středně teplých oblastech (me-zofytiku), méně v teplých oblastech (ter-mofytiku), ve výškách 300–6m n. Rychle vyroste do výšky až metrů.


Má zprvu jehlancovitou, později širokou až deštníkovitou korunu a zřetelné přesleny větví. Většinou jsou jehlice delší a mají nádech do stříbrna. Velmi štíhlá a vysoká koruna upoutá zdálky svou jemností, kterou stromu propůjčuje jemné a světle zelené jehličí.


Kůra býá hladká, větvičky husté. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Krom toho je vysazována v kulturních lesích jako zdroj velmi kvalitního dřeva. To je měkké, lehké, velmi trvanlivé a snadno štípatelné, lehce se obrábí (modelářské dřevo) a druhotně nepracuje (nesesychá se).


Je trvanlivé v zemi i ve vodě, kde je podle některých údajů trvanlivější než dub. Pokud borovice přesto neporoste, je třeba vytrhat veškerou trávu a plevel z jejího okolí. Mulčem musí projít voda i vzduch, nedávejte pod něj žádnou plastovou bariéru.


Zajímavý, kompaktní jehličnan na kmínku se zatočenými zelenými jehlicemi.

Jakékoli množství zakoupeného materiálu Vám rádi dovezeme kamkoli si budete přát, a to za cenu krajně příznivou. BOROVICE VEJMUTOVKA 185- dřevěný obkla lamela 2D. Nejlevnější dřevěný obklad v ČR!


Uvažujete-li o obložení stěn dřevem, pak pro vás máme perfektní. Společně s kultivarem ‚Blue Shag‚ a několika dalšími patří mezi ty nejčastěji pěstované. To je však menší problém. Semenáčky tohoto neofytu rostou daleko rychleji než ostatní stromy a je tedy znemožněn růst původních druhů. Borovice lesní teprve až po letech růstu.


V některých oblastech už se vejmutovka intenzivně kácí a nahrazuje. Proces obnovy však bude trvat desetiletí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky