středa 25. dubna 2018

Vinná réva padlí postřik

Autor: Archiv ireceptar. Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za týden. Pokud je počasí mimořádně příznivé pro vývoj choroby, lze révu fungicidem ošetřit i před květem. U porostů s pravidelným výskytem padlí je třeba začít s ochranou již ve fázi až listů a do květu provést dvě ošetření.


U středně náchylných porostů se doporučuje těsně před květem jeden postřik. Po odkvětu se provádí ošetření v závislosti na podmínkách šíření a náchylnosti odrůd v intervalech až dnů až do fáze zaměkání.

Ale réva kvete v červnu - podle počasí, odrůdy a místních podmínek to může být na začátku nebo i až na konci ! Kupte si knížku Pěstujeme révu vinnou ,. Nakladatelství Grada, autor Kraus. Mají ji v každém OBI atd. KARATHANE NEW působí unikátně proti přezimujícímu myceliu padlí ve vinohradech, a proto bývá zařazován také do prvních postřiků. Pro jaké rostliny a problémy? První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout Ridomilem nebo jiným měďnatým přípravkem.


V době řádění plísní postřiky opakujte dle pokynů v příbalových letácích. Působí také proti přezimujícímu mycéliu padlí ve vinohradech.

Vinná réva v Čechách Jak se dostala réva k nám? Sulfurus Fungicidní přípravek ve formě ve vodě dispergovatelných granulí k ochraně révy, jádrovin, angreštu, okurek, hrachu, kořenové zeleniny a okrasných rostlin proti padlí. Mezi nejagresivnější houby patří například padlí révové či plíseň révová, nejzhoubnějším cizopasným hmyzem je pak mšička révokaz. Révu vinnou ošetřujeme za vlhkého počasí proti plísni révové a červené spále, za sucha a ve sklenících proti padlí a sviluškám.


Postřik by měl být směrován zejména do zóny hroznů. Ronilan WG, Euparen, biopreparáty Ibefungin a Trichodex. Některé přípravky lze i kombinovat a používat společně.


Zejména u posledně jmenovaných postřiků je potřeba dodržet ochranné lhůty. Padlí révy patří mezi choroby révy vinné. Je způsobovaná houbami Erysiphe necator a Uncinula necator (známá také pod jménem nepohlavní formy životního cyklu Oidium truckeri) z čeledi Erysiphaceae. Vyskytuje se zejména na lokalitách s množstvím srážek a trvale vysokou vzdušnou vlhkostí. Význav posledních, spíše sušších letech bývá padlí révy hospodářsky nejškodlivějším onemocněním révy.


Při napadení hroznů dochází k podstatnému snížení množství i kvality sklizně (nižší cukernatost, méně aromatických látek). Systémový postřik Dynali proti padlí révovému, černé hnilobě révy vinné a červené spále révy. Zdravá réva proti plísním a padlí je souprava dvou fungicidů na nejvýznamnější choroby révy vinné.


To funguje jako alarm pro vinaře, aby vytáhli včas do boje. Souprava Zdravá réva - Odolnost révy obsahuje: Réva Alfa- bylinný výluh (extrakt) ze šalvěje lékařské. Aplikuje se postřikem před nebo v době výskytu plísně révové.

Réva Beta - bylinný výluh (extrakt) ze směsi bylin (kopřiva a přeslička). Samozřejmě se jedná o různé druhy padlí. Při objevení výskytu padlí podle návodu výrobce aplikujeme postřik přípravky Karathane, Rubigan, Discus nebo Ortiva. Po dnech postřik opakujeme. Do postřikové kapaliny přidejte vždy smáčedlo nebo pár kapek saponátu, aby se všechny ošetřené části rovnoměrně pokryly postřikovou kapalinou.


Jarnímu dnu Jarním broukům, jarním dnům 4. Jarní brouka, jarní den Jarní Brouky, jarní dny 5. Kdy se dá nejpozději stříknout réva Sulkou aby nedošlo k poškození pupenů? Ideální by byl nějaký snímek jak takový pupen vypadá, mám obavu že jsem postřik prošvihl, moc díky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky