úterý 24. dubna 2018

Česnek sázení

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. VčeraČesnek skladujte zavěšený nebo odřezaný v bedýnkách, jak uvádíte. VčeraSuper děkuji přesně tak jsem to myslel.


Dobrý den musí se česnek skladovat přes zimu zavěšený nebo mohu skladovat v bedý.

Přednost mají hnojiva s draslíkem ve formě síranu draselného (síru potřebuje česnek pro tvorbu silic). Doporučit tedy můžeme Cererit, naopak méně vhodné je NPK, které obsahuje draslík ve formě chloridu draselného. To, jak daleko od sebe česnek vysadíte záleží na vás. Nesázet na stejné místo. Sežeňte si česnek na sázení.


Vždycky můžete zkusit zasadit česnek, který jste si koupili v samoobsluze, ale mnohem větší šanci na úspěšnou úrodu budete mít, pokud si koupíte stroužky nebo semínka v zahradnictví, které má na skladě druhy, které dobře rostou ve vaší oblasti. Děláme to tehdy, chceme-li ozdravit vlastní sadbu. Jednoduché cibulky v létě sklidíme a na podzim už vysadíme jako stroužek.

Ano, zasadit si můžete opravdu COKOLI. Takové nákupy však zvyšují riziko zavlečení chorob. Na druhé straně na největší prodejních výstavách mívají své zastoupení i šlechtitelé. Celý stroužek by měl být skryt v půdě.


Ideální je sázet česnek tak, aby ještě dobře zakořenil, ale nadzemní část začala růst až na jaře. Paličák je česnek , jehož název se odvozuje od květního stvolu, jenž odrůdy z této skupiny tvoří. Sadba česneku se obvykle provádí na podzim. Při sázení česneku, je třeba si připomenout, že kvalitní sadbový česnek je základ. Podzimní česnek má větší výnosnost než jarní, rostliny jsou pevnější, ten jarní se zase daleko lépe hodí k uskladnění.


Z podzimního česneku můžete část použít znovu do výsadby pro příští rok, u jarního se to nedoporučuje. Ve svazcích jej sušíme ve stínu a na dobře větraném místě. Pak jej teprve uskladňujeme.


Jestliže jej sklidíme dříve, začne se brzy kazit, a pokud pozdě, začnou se nám palice rozpadat. Obsah množství důležitých vitaminů a jeho antiseptické účinky z něj dělají značného pomocníka v oblasti zdraví. Dokáže bojovat proti rakovině a účinně snižuje krevní tlak.


Pokud jste se rozhodli vypěstovat si ten vlastní, poradíme vám, jak na to. Pěstování česneku je nenáročné a podzimní období je pro jeho sázení jako dělané.

Sázení stroužků Na podzim sázíme co nejpozději, cca v půlce listopadu, pokud počasí dovolí, tak i později. Může se totiž stát, že česnek začne vzcházet ještě na podzim, což je nežádoucí. Sázení česneku Základ úspěchu je kvalitní sadba, dále pak správně provedená výsadba ve vhodném termínu. Sadbový česnek je levný, ale je potřeba koupit si sadbu u prověřených prodejců.


Prověřené jsou odrůdy od Jana Kozáka. Záleží na odrůdě a průběhu vegetace (dozrává za – týdnů po výsadbě). K nejranějším odrůdám patří Bjetin a Anton, nejdéle zraje Benátčan.


Z menších ploch můžeme česnek sklízet snadno vytahováním rostlin, případně s pomocí vidlí nebo rýče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky