pondělí 23. dubna 2018

Levandule korunkatá

Buchen Sie Ihr Wunschhotel schnell und einfach mit der HDE Preisgarantie. Jetzt einfach anmelden und buchen! Nur für unsere Geschäftskunden. Levandule in Brünn reservieren.


Schnell und sicher online buchen.

Detailní popis produktu. Mladé sazenice levandule Stoechas tzv. Tato levandue má výrazné, atraktivní tmavě růžové květy.


Všechny její odrůdy mají atraktivní, velké květy, které krásně voní. Název levandule korunkatá získala zcela jistě proto, že tvar jejích jednotlivých kvítků vyčnívajících z hlávky vytváří korunku. U nás se musí pěstovat jako přenosná rostlina.


Květy jsou velmi aromatické.

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Vyskytuje se na křovinatých stanovištích a na okrajích borových lesů. Lavandula stoechas), má velká nachová kompaktní květenství, ale je poněkud choulostivější. Vlněná levandule (Lavandula lanata ) má velká květenství a je stejně jako předchozí druh ideální do přenosnýchnádob. Asi nejčastěji bývá nazývána levandule francouzská nebo španělská , častý je také název levandule hlávkatá, ouškatá či motýlová. Jsou to obvykle polokeře, někdy jen vytrvalé byliny a kvetou modrým, bílým nebo růžovým květem.


Rod je znám především pro svou nezaměnitelnou vůni. Možná jste se již setkali s mnoha odlišnými názvy patřícími jedné a téže rostlině. V případě levandule je třeba umět rozlišit označení z toho.


Vyžaduje nenáročnou půdu a snadno se množí. Její původ sahá do Španělska a severní Afriky. U nás je oblíbenou nádobovou rostlinou a její pěstování je podobné jako pěstování jiných středomořských rostlin. Má zajímavý vzhle velké květy a krásnou intenzivní vůni. Dobře se jim daří v sušší písčité půdě.


K přezimování potřebuje chladné světlé místo a minimální zálivku.

Lze ji sklízet, sušit a dále zpracovávat. Téměř všechny víkendy jsem v dětství prož. Právě ta se využívá při zmírňování bolesti hlavy, u citlivých jedinců může levandule ovšem naopak bolesti hlavy způsobit.


S ničím se to nemá moc přehánět, i levanduli užívejte s citem. Jedná se o stálezelený, aromatický polokeř, kvetoucí různě sytými odstíny modrofialové barvy. Diese Seite wurde zuletzt am 3. Dateien sind unter den Lizenzen verfügbar, die auf ihren Beschreibungsseiten angegeben sind.


Výběr levandule k pěstování závisí také na tom, jak rostlina zvládá mrazy. Má také ráda lehkou sušší, písčitou zeminu. Dařit se jí bude prakticky v jakékoliv zahradní půdě.


Jen si dejte pozor, abyste ji nezasadili na příliš větrné stanoviště. Pěstujeme-li levandule , měli bychom je pravidelně zastřihávat. První řez by měl být v březnu, druhý po odkvětu v srpnu. Střihem vylepšíme tvar i růst.


Její modro-fialová barva patří k nejsytějším, roste hustě a měla by sladce vonět (asi ne úplně intenzivně).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky