čtvrtek 26. dubna 2018

Jak pěstovat clematis

Anzucht von Sämlingen und Pflanzen. NIKDY nevysazujeme na severní stranu. Nejvhodnější doba pro výsadbu klematisu je jaro (duben,květen) a podzim (srpen-říjen). Mohou se však sázet celoročně.


Plaménky potřebují stabilní oporu, kterou můžeme koupit nebo vyrobit např.

Okrasné dřeviny vysazujeme pro ozelenění a zkrášlení našich pergol, sloupů, zahradních besídek a plotů zahrad. Rod clematis má asi 3druhů, které jsou rozšířeny po celém světě a to především v oblastech s mírným podnebím. Minule jsme zmínili o kráse plaménku. Několik čtenářů reagovalo dotazy, jak se má tento keř pěstovat a kdy a jak jej stříhat. Svými nádherně barevnými květy ozdobí nejeden plot, zeď či pergolu.


Klematis má rád světlé a teplé stanoviště. Rod má kolem 2planě rostoucích.

Nákup a výsadba sazenic V prvním roce musíme zvláště v létě plaménky pravidelně a vydatně zalévat. Na návštěvě u pěstitele. Až půlmetrové hrozny bílých, fialových či růžových květů, z nichž zrak přechází.


Takové jsou vistárie, které patří k nejkrásnějším popínavým rostlinám. Výborné je, když je umístíte za nízké pololežící keříky nebo trvalky, čímž mu zajistíte stínění kořenů a zachování vlhkosti zeminy. Jsou i odrůdy, které snesou slunce i polostín, ale stín má rádo jen pár z nich.


Nesaďte ho do míst, která nejsou chráněna před větrem, neprospíval by a stejně tak jej nikdy nesázejte na severní stranu. Jejich neuvěřitelná krása vinic, která bude zdobit libovolnou zahradu, je spojuje. Jak na množení a přesazování? A jaké barvy květů mají jednotlivé odrůdy?


Přečtěte si naše tipy a tato oblíbená rostlina s nádhernými velkými květy vám bude přinášet pouze radost. Také jste se zamilovali do klematisu, jež se pne podél pergoly u sousedů? Nebo jste ho zahlédli na terase přátel?


Není nic snadnějšího, než si vybrat. Pokud si chcete vypěstovat krásné clematisy, připravili jsme pro vás pár ra kterými se doporučujeme řídit.

Pokud budete chtít plamének vysadit ke zdi , zachovejte odstup zhruba cm. Der Klassiker unter den Kletterern. Jetzt bei Gärtner Pötschke kaufen. This video is unavailable.


Zjistěte, jak je pěstovat - tj. O tom, do jakého substrátu ho zasadit, jak ho vyvazovat, jak ho množit. U velkokvětých hybridů je za určitých okolností pěstování v nádobách možné, ale toto pěstování vyžaduje intenzivnější péči, přičemž efekt jen málokdy bude srovnatelný s plaménkem pěstovaným ve volné půdě.


Mám jej několik let na balkoně v květináči,kde i přezimuje v poho a já osobně mám nejraději klasický fialový. Jen na zimu obalím květináč bublinkama a nahoru zakryju jehličnatýma větvema. Clematis, plamének jsou nejoblíbenější kvetoucí révy.


Na zahradě roste rychleji,ale problém s pěstováním jsem nikdy neměla. Kvete už od června,takže v obchodech se sazeničky s květy objeví už brzy. My však chřest známe pouze jako svazky křehkých, většinou bílých, ale někdy i zelených výhonků. Jak můžete vidět, její použití v zahradách je opravdu velmi univerzální. Začněte i vy pěstovat tuto pozoruhodnou rostlinu s nádhernými pestrobarevnými květy.


Zima-jaro Přesazování: nejvýhodnější doba pro skončení vegetačního klidu je polovina února ale může se pohybovat. Jak pěstovat hvězdník po celý rok.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky