čtvrtek 29. prosince 2016

Údržba motorové pily

This feature is not available right now. Chodská dílna CZ - Duration: 15:28. Jak vykovat nůž z řetězu motorové pily - Duration: 5:26. Milan Horak 371views.


Základní údržba motorové pily část 2. Jak vidíte na obrázku níže, povolíme šrouby krytu řetězu proti směru hodinových ručiček a opatrně sundáme kryt.

Každý, kdo někdy pracoval s motorovou pilou jistě moc dobře ví, jak tento nástroj vypadá po několikaminutovém, natož několikahodinovém řezání dřeva. Většina důležitých částí je zanesena pilinami a mnohdy také olejem. V minulém díle jsme popsali základní princip řetězových pil, bezpečnostní rizika a základní pracovní postup při použití pily. Nemalý podíl na výkonu pily a kvalitní práci s ní má dobře naostřený a udržovaný řetěz. Správně naostřená pila jde sama do řezu, nemusí se na ni tolik tlačit.


Podzim už vládne přírodě a za chvíli zaklepe na dveře zima, zbývá nám tedy ještě chvíle času na přípravu palivového dříví. Proto si dáme naši motorovou pilu do pořádku. Chtel bych se zeptat kde je chyba u me pily.


Ma pila je asi rok stara vcera mne privezli drevo.

Rezal jsem asi pul hodiny a prestala tak jsem usoudil, ze. Výběr motorové pily spočívá zejména v tom, kde budete řezat. Následně je třeba věnovat pozornost také průměru a tvrdosti řeziva.


Motorové řetězové pily – 2. To vyžaduje pravidelnou kontrolu nové i starší pily , stejně tak případnou výměnu náhradních dílů na motorové pily. Podľa iných je to nástroj, ktorý napomáha človeku vykonať pracovnú činnosť. Nepracujeme bez vzduchového filtru nebo s filtrem znečištěným. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie.


Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Pracujete často se dřevem? Pily pro příležitostné použití. Husqvarna a McCulloch procházejí dřevinami jako nůž máslem.


Tyto řetězové pily jsou ideální pro vlastníky domů se zahradou a pro méně náročné, příležitostné řezání. Ako sa starať o motorovú pílu, základná údržba motorové píly, návod ako spoľahlivo prevádzkovať reťazovú pílu, rady a tipy pre údržbu motorovej píly. Povolený řetěz , znečištěný vzduchový filtr nebo ucpaná drážka lišty vám mohou při řezání způsobit zcela zbytečné komplikace, ohrozit vaši bezpečnost a také zkrátit životnost motorové pily.


První z nich je obsah motoru. Aby správně fungovala i při dalším používání, je nutné ji občas vyčistit. Jak pečovat o motorovou pilu, motorová pila údržba a servis.

Jakmile budete přidávat do motorové pily benzín, dbejte na to, aby byl opravdu kvalitní. Velkou péči pak věnujte zejména řetězu. Ten by měl být neustále dobře promazaný. Je vhodnější, abyste k promazávání používali kvalitní oleje.


Pokud bude řetěz dobře promazaný, delší dobu jej nebudete muset promazávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky