čtvrtek 22. prosince 2016

Rychle rostoucí keř má bílé sladké květy

Bujně rostoucí rozložitý opadavý keř , listy sytě zelené, lesklé, květy velké růžové až bílé , zaujmou na první pohled. Keř má kulaté listy směřující k jedné straně. V teplé sezóně jsou jasně zelené.


Při nástupu chladného počasí jsou listy červené. Kizilnik horizontální květy s malými červenými květy , které jsou na začátku podzimu nahrazeny červenými bobulemi. Clerodendrum trichotomum var.

Rychle rostoucí listnatý keř , původem z Číny. V průběhu léta bývá obsypán drobnými, hvězdicovitými květy bílé barvy. Dorůstá do výšky 3-6m a šířky.


Akébie je rychle rostoucí , ovíjivá dřevina. Rozrůstá se do šířky a výšky poměrně rychle. Její květy voní po vanilce, plody vypadají exoticky, mají sladkou dužinu s vůní čokolády. Z kulovitého květenství se do podzimu vyvinou ozdobné červené nebo tmavě modré plody. Ostatní vlastnosti a potřeby jsou stejné jako u azalky japonské (viz výše).


Kvete v období května až července.

Zimolez má rád polostinnou polohu a slabou zálivku. Listoví je temně zelené, na rubu šedě plstnaté. Tušalaj kvete v květnu až červnu. Potřebujete rychle a efektivně zakrýt váš dvůr, zahradu, dům? Vzdušný, rychle rostoucí keř s věkem získává čím dál hezčí tvar s přepadavými postranními větvemi, obtěžkanými květy v hroznu, dosahující velikosti - 50cm.


Vystoupavě rostoucí keř se zelenými listy, dorůstající výšky 2-3m. Barvy temně fialové, kvete VII-X. Květy až v 50cm dlouhých latách. Sázíme na slunné stanoviště do humózní půdy, ale poroste téměř všude.


Po odkvětu šeřík prořežeme. Umístíte-li keř do polostínu, počítejte s tím, že vám keř méně pokvete a přiláká menší množství motýlů. Hned na začátku také myslete na to, že keř se vám brzy rozroste. Rostlina totiž patří mezi rychle rostoucí dřeviny. Kvetoucí keře na podzim Keře kvetoucí na podzim vám dovedou rozzářit zahradu, která se již uchyluje k odpočinku.


Tuto poměrně rychle rostoucí letničku postačí vysít do výživné propustné půdy, což můžete udělat ještě začátkem léta. Nápadné květy jsou voňavé nejenom pro nás, ale hlavně pro křídlatý hmyz, převážně motýly. Opadavý vzpřímený rychle rostoucí keř dorůstá až metry. Pomalu rostoucí hustý keř dorůstající do výšky 1m.


Listy jsou zelené, vejčité 3-6cm dlouhé.

Za rok přiroste okolo 10-ti cm. Nároky: slunce nebo polostín. Elegantní, rychle rostoucí keř s bíle panašovanými listy a červenými stonky dekorativními zejména během zimy.


Vykvétá středně časně uprostřed dubna. Prunus serrulata ´Shirotae´ – je menší stromek s horizontálně rozprostřenými, přepadajícími větvemi a kaskádovitou korunu. Tento kultivar kvete překrásnými, jasně žlutými kvítky.


Jde o rychle rostoucí keř , který je zároveň i velmi dekorativní. Lantana je vhodná pro pě. Známá, rychle rostoucí pravitočivá popínavá rostlina se zlatožlutým olistěním. Atraktivní hořce vonící chmelové šištice.


Vyžaduje vlhčí stanoviště a plné slunce. Patří mezi dlouhověké ovíjivé rostliny a dorůstá 5m (zřídka až 10m).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky