pátek 30. prosince 2016

Okrasné javory

V případě, že je strom napaden, je třeba odřezat postižené větve a ty pak spálit. Jedině tak je možné strom zachránit. Na javorech se může objevit také padlí a houby, které způsobují hnědé zasychání okrajů listů. K tomu dochází zejména u rostlin, které byly oslabeny špatným řezem.


Ale i když nejsou nijak extrémně náročné, aby prospívaly, jisté specifické podmínky potřebují.

Obľúbené japonské javory v rôznych farbách a veľkostiach. Zasielame kvalitné rastliny v črepníkoch. Rastliny zasielame od 7. Javory patří mezi okrasné dřeviny, dorůstají do výšky až m, vše záleží na kultivaru.


Některé druhy mají však jen slabší vzrůst a jsou to buď nižší stromy a nebo existují i keřovité druhy. Módne sú menej vzrastové japonské javory. Javor vysádzame na špeciálne miesta v skalkách, japonských záhradkách alebo sa využíva ako efektný solitér do predzáhradky.


Javory můžeme využít i při tvorbě okolních lemů jezírek, ať koupacích nebo klasických všech možných velikostí a tvarů, také při výstavbě ostatních vodních prvků, jako jsou různé potůčky, vodopády, vodní kaskády.

V těchto variantách výsadeb dáváme přednost spíše nižším kultivarům, jako jsou stříhanolisté formy různých barev. Všechno dostupné zboží zakoupíte v naší prodejně v Uh. Pro tvarovaný živý plot lze použít javor babyku. Krásne japonské javory do vašej záhrady - červené, žlté, zelené, viacfarebné, previsnuté za super ceny.


Kvalitné rastliny v kontajneroch. Přemýšlíte nad dřevinou, která by rozzářila každou zahradu? Oblíbený, v různých barevných provedeních, s vybarvením listů na.


Javory - okrasné javory sú vyšľachtené do viacerých farebných odtieňov, veľkostí a tvarov - Javor poľný, Javor mliečny, Javor dlaňovitolistý a iné. Rozmýšľate nad drevinou, ktorá by rozžiarila každú záhradu? Obľúbený, v rôznych farebných prevedeniach, s vyfarbením listov na. Z pravidla platí, že druhy a kultivary s červenými listami počas celého roka sa vysádzajú do polotieňa, kde nie je prudké slnko.


Javory vyžadují úrodné, středně těžkou půdě, ve které si vytvoří výborný kořenový systém a dovedou pak například účinně zpevnit svah. Některé druhy javorů mají také velmi dekorativní kůru (javor vlasonohý, kapadocký, Davidův, hrubý, francouzský, pensylvánský, rezavožilný a jiné). Pěkné jsou celý rok, podzim pak bude díky nim barevný a prozářený. Podzimní zahrada s javory vás nabije pozitivní energií.


Okrasné keře spojují stromy a trvalky.

Keře jsou základ pro další tvorbu vašeho zeleného ráje. Tvoří tak útulný kout jen pro vás. Niektoré sa sfarbujú až na jeseň, iné sú žiarivé celoročne.


Krásné japonské javory do vaší zahrady - červené, žluté, zelené, vícebarevné, převislé za super ceny. Očaria Vás najmä v jesennom období, keď listy vyfarbujú do červena,. Módní jsou méně vrůstné japonské javory. Vysazujeme je na speciální místa ve skalkách, japonských zahrádkách nebo se využívají jako efektní keř do předzahrádky. Substráty pre zdravé rastliny.


Solitérne stromy do záhrady. Dekoračné materiály na záhrade. Listnaté okrasné dreviny. Hortenzie i javory patří mezi atraktivní dřeviny dominující v každé zahradě. Zde naleznete všechny javory a jejich kultivary.


Javory jsou cenné pro svůj vzhled a dekorativní listy. Javory sú cenné pre svoj vzhľad a dekoratívne listy. Acer campestre - Javor babyka.


Obvyklá šíře koruny bývá do pěti metrů, úzké sloupovité koruny zabírají plochu menší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky