čtvrtek 29. prosince 2016

Tis červený cena

Je stínomilná, velmi pomalu rostoucí, vyskytuje se ve formě keře či relativně nízkého stromu. Mladé výhony mají jasně žlutou barvu. V létě se postupně mění na žlutě zelenou barvu.


Jehlice jsou měkké, lesklé, ploché s velikostí - mm. Tis červený – keř krásný i zákeřný Naposledy upraveno: 2. Při budování zahrady je dobré mít na paměti nejen užitek či krásu, ale také bezpečí všech jejích uživatelů.

Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Sazenice radíme pravidelně zavlažovat. Okvětní lístky spatří světlo světa od března do dubna. Rostlina je mrazuvzdorná.


Prodám tis červený (Taxus baccata) za výhodné ceny. Použití do živých plotů i jako solitera. Jako solitera ceněn do kompozicí pro jeho tmavé jehličí a krásné červené plody.

Snáší slunná stanoviště i zastínění, výborně snáší střih a tvarování. Tisy jsou stálezelené dřeviny, které se hodí jak na živý plot tak jako solitera. Výhodou tisů zejména v živých plotech je jejich snadná tvarovatelnost pomocí střihu a hustota. Tis dnes nabízí až 4kultivarů. Zajímavost: Tis obsahuje alkaloi z něhož se vyrábí látka paklitaxel, jež se využívá pro chemoterapii.


Nároky: Tis je odolný, snese více než pouhý sestřih a nevadí mu ani hluboký omlazovací řez. Navíc je odolný vůči znečistěnému ovzduší. Okrasné ihličnaté dreviny - Tis Tis je odolný, znesie viac ako obyčajný strih a nevadí mu ani hlboký omladzovací rez. Navyše je odolný voči znečistenému. Kaufe Tis im Preisvergleich bei idealo.


Jedovatá semena obklopena červeným dužnatým míškem o průměru až mm. Kvete v březnu až dubnu. Pestovanie: Tis je nenáročná rastlina, vhodná na slnko, do polotieňa aj do tieňa. Charakteristika: Tis ´Judith´ je stĺpovito-rastúci kultivar, ktorý okrem vzrastu zaujme aj výrazným zeleno-žltým sfarbením. Ihlice sú ploché, staršie ihlie majú tmavozelenú farbu.


Tento kultivar rastie pomaly do výšky m, ročný prírastok je 1cm. Tis patrí medzi jedovaté rastliny. Preferuje vlhčí půdu, ale nesnáší zamokření.

Je to dřevina vhodná na plné slunce, do polostínu a snáší dobře i stín. Snese i radikální řez a velmi dobře obrůstá. Jde o silně ohrožený třetihorní relikt, ve většině zemí náleží mezi přísně chráněné druhy. Vyžaduje priepustnú pôdu a je tolerantný voči suchu. Výšku a šírku upravujeme rezom.


V prípade živého plota vysádzame - rastliny na m. Celá rastlina okrem plodov je jedovatá. Pěstování: Tis je nenáročná rostlina, vhodná na slunce, do polostínu i do stínu. V případě živého plotu vysazujeme - rostliny na m. Je plně mrazuvzdorný do -° C. Uvedená cena je orientační a platí při odběru 3ks. Ostatní zahradníci též kupují.


Tis má výjimečnou zmlazovací schopnost a jako jeden z mála jehličnanů snáší jak pravidelný, tak jednorázový a silný řez. NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ Nebyl zatím přidán žádný názor. O tom, že tis červený není jenom smrtelný strašák, svědčí ještě zajímavost, že je v medicíně využíván k výrobě tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky