pátek 23. prosince 2016

Špagetová dýně kde koupit

Dýně obsauje vitámín A, C, potassiu a vápník! Takže : jakmile vás honí mlsná po italsku – žádný problém. Se špagetovou dýní se rozhodně v porci omezovat nemusíte. Jelikož má špagetová dýně nejen nevýraznou barvu, ale i vůni a chuť, klidně se můžete tvářit, že vnitřek jsou opravdové špagety a přesně tak se k nim na talíři chovat.


Přečtěte si naše zásady ochrany osobních údajů, kde naleznete další informace o tom, co děláme s vašimi daty, stejně jako o svých právech a volbách - včetně způsobu správy souborů cookies. Tykev špagetová, rychlerostoucí plazivá odrůda tykve, je velmi oblíbená především pro tvorbu svých až centimetrů dlouhých plodů vejčitého tvaru, které mohou vážit až kilogramy.

Vegetační doba odrůdy dosahuje až 90-ti dní. Tykev špagetová je velmi chutnou odrůdou tykve známou svou tenkou nitkovitou dužinou, která se po uvaření snadno rozpadá. K nejznámějším jedlým odrůdám patří dýně muškátová, máslová, špagetová a Hokkaido Dýnová farma v Bykoši je oblíbená nejen pro svou dostupnost, ale také nabídku.


Patnáct odrůd dýní tu pěstují před dvacet let, najdete tu jednak druhy okrasné, ale také ty jedné. Oranžové dýně vhodné k vyřezávání a dlabání halloweenských dekorací (vhodné i na vaření). Výběr z několika druhů - různé.


Letos se mi urodilo větší množství dýně odrůdy Goliáš, původní česká odrůda vhodná na zavařování. Prakticky mohu označit jako BIO výpěstek, protože jsou pěstovány na kompostu, kde dáváme jen trávu ze zahrady. Vyrostly v Beskydech na čerstvém vzduchu.

Pro představu jedna na fotce…Hmotnost cca 1 i kg. Tak kdyby někdo chtěl koupit kontaktujte mě. Na rozdíl od ostatních dýní má některé zvláštnosti – po tepelném zpracování. Cena: 18- Kč včetně DPH (balení obsahuje semen švýcarský dodavatel) Krátká vegetační doba: dní.


Využití: Výborná dužnina, kterou tvoří vlákna (špagetová struktura), oříškové příchuti. Mnohostranné využití v kuchyni. Ale nám to chutná takhle. Může se dát i mleté maso.


Doba pečení záleží na troubě a na stáří dýně , obvykle je asi min. Mezitím, co se peče dýně , si připravíme omáčku. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a bílou část pórku. Dýně má velice tvrdou slupku a je obtížné se do ní dostat.


Rozpůlenou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Okrájíme slupku a poté nakrájíme na kostičky. Na porce stačí půlka dýně. Dýně hokaido pěstování na zahradě Dýně hokaido je vhodná pro pěstování na zahradě. Ranci kuchyní, když tam ve vyhledávači zadáš nejlépe výraz „špaget“ (samzřejmě bez uvozovek) bez koncovky.


Jinak se to hodí jako příloha k lecčemus, zejména s různými majonézami. Na dýně jsem narazila v každém druhém zelinářství po celé Praze.

Neváhejte a mrkněte do totho obchodu na podrobnější informace o zboží a zjistěte si podrobnosti o produktu. Lifestylový server o cestování, bydlení a dále na téma jako je zahrada, dům a stavba a krása a fitness a hubnutí. Má protáhlý kulovitý tvar a charakteristická je pro ni krémová, žlutá či oranžová barva.


Jakmile plod dozrává, slupka tvrdne, uvnitř však zůstává vláknitá dužnina, která po tepelné úpravě připomíná špagety. Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu. Vyžaduje slunce a zálivku Domovinou špagetové dýně je Amerika, jde o plazivou rostlinu, která plodí oválné plody o váze až dvě kila.


Dá se to někde tak na ten halloween koupit ? A kolik tak stojí jedna dýně. Asi nejzvláštnější z rodiny dýní je ta špagetová , která je podlouhlá, bývá žíhaná a sklízí se ve velikosti do cm. Další recept do podzimní sbírky, z právě sklizených surovin.


Dýně špagetová patří mezi tykve, je nenáročná na pětování,. Stačí doběhnout na záhon nebo už do sklepa, kam se to pomalu ze záhonu přesouvá a přinést si. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky