čtvrtek 22. prosince 2016

Rozchodnice růžová sazenice

Chcete-li se o bylince či pupenu dozvědět více, poslouží vám jako zdroj informací herbář, kde se dozvíte vše o působení na lidský organismus. Vladimír Vytásek: Při pěstování rozchodnice růžové je dobré kolem sazenice této léčivky dát hrubý písek nebo kamennou drť. Podrobný popis produktu Rhodiola rosea - rozchodnice růžová , zlatý kořen.


V přírodě ji lze nalézt v horách západní, střední a jižní Evropy, Mongolsku. To znamená, že si rostlinky můžete objednávkou zarezervovat a až budou po zimě připraveny k expedici ozveme se Vám, a domluvíme podrobnosti dodání.

Je považována za léčivou bylinu s rozsáhlými účinky, její sběr v minulosti zapříčinil v ČR téměř její vyhubení a je nyní považována za kriticky ohroženou. Mongolští lékaři předepisovali tuto léčivou rostlinu na léčení tuberkulózy i rakoviny. Sazenice léčivých bylin. Vaše hodnocení: Slouží jako prostředek k obnovení fyzických i duševních sil, jeho stimulační účinky převyšují v případě zátěže př. V jedné studii bylo účastníků s mírnou až středně těžkou depresí náhodně rozděleno do dvou skupin, z nichž jedna užívala buď 3mg nebo 6mg tabletky s výtažky z rozchodnice růžové a druhá placebo ve stejné dávce ( ). Druhové jméno roseum je odvozeno od příjemné vůně květu růže, kterou kořen vydává po rozemnutí.


Tato vůně velmi připomíná charakteristickou vůni růže. Urychluje uzdravení i regeneraci organismu po zátěži.

Posiluje nervový systém a údajně také zlepšuje sluch. Může růst na skalce, terasách, balkonech. Patří k velmi cenným léčivkám. Kořen, který je na lomu.


Její původní oblast výskytu je pravděpodobně ve střední Asii, resp. V minulosti se vyskytovala i na našem území, ale kvůli hojnému sběru je dnes vzácná a vyskytuje se jen velmi zřídka. POPIS ROSTLINY A PĚSTOVÁNÍ: Vytrvalá horská mezofitní rostlina. Bývá přezdívána Zlatý kořen. Ve volné přírodě je v ČR.


Ruské a bulharské odrůdy obsahují navíc geraniol a myrtenol. U nás je rostlinou vzácnou, tudíž chráněnou. Rostlina se vyznačuje příjemnou vůní a pomalým růstem.


Jedná se o mrazuvzdornou rostlinu. Tato léčivá rostlina obsahuje komplex vitamínů a minerálních látek a vynikající protistresové účinky. Kontraindikace : současná léčba barbituráty (prodlužuje jejich zklidňující a hypnotický účinek).


Její tlusté a masité oddenky mají zlatavou barvu a pokud dostatečně narosotu, dosahuje jejich váha téměř kg. Krátké lodyhy vyrůstají z růžice listů, které mají nenápadnou šedozelenou barvu.

Po letech jsem si opět pořídil malou zahrádku a rád bych tam pěstoval pokud možno užitečné rostlinky. Všechny informace o produktu Doplněk stravy Dr. Přívlastek růžová dostala podle specifické vůně připomínající růži. Rozchodnici se také říká Zlatý kořen. Je známa také pod názvy kořen růžový, rodiola růžová.


Používá se při neurologických a psychiatrických problémech. Má příjemnou vůni, kterou kořen vydává po rozemnutí. Zdá se, že rozchodnice též napomáhá odvykání od alkoholu, nikotinu atd.


Její rozšíření je velmi široké: roste od Turecka přes Alpy až do oblasti Dálného východu, Číny a Mongolska. V České republice je však zákonem chráněna a není možné ji sbírat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky