pondělí 26. prosince 2016

Sázení špenátu

Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Mit unserem Preisvergleich sparen! Sázení špenátu lze provádět prakticky celoročně. Pokud chceme sklízet čerstvý špenát již někdy z počátků léta, je ideální ho vyset v květnu. Jestliže se rozhodneme pro jeho sklizeň někdy na konci léta, můžeme jej klidně zasadit až v průběhu června či července.


Doba růstu špenátu trvá přibližně jeden měsíc, takže úrody se dočkáte prakticky záhy. Každý, kdo vyzkoušel čerstvý špenát , ví že se s mraženým protlakem nedá srovnávat. Pěstování špenátu na zahradě není složité.

Vzhledem k tomu, že se špenát sklízí již měsíc (max. týdnů) po výsevu, tak ji můžete sázet a sklízet několikrát ročně. Dále ve špenátu najdeme vápník, sodík, mangan, horčík, a i to železo. Důležitý je obsah velkého množství kyseliny listové, která je potřebná pro zdravý vývoj plodu. Optimální půdní reakce je – nesnáší kyselé a utužené půdy. Ve špenátu jsou obsaženy karotenoidy (i beta-karotenu), a to ve vyskoých koncentracích.


Obsahuje také lutein, karotenový pigment, který působí antioxidačně. Z historie špenátu Špenát (Spinacia oleracea) patří do čeledi Merlíkovitých. Pochází z oblasti Blízkého východu a centrální Asie. Všechno, co mám ráda Energická moderátorka Eva přichází s nápady, recepty a návody, jak si vylepšit a zpříjemnit domov v novém hobby magazínu. Tato rostlina je z hlediska chuti a celkového vzhledu na talíři úplně stejná, jako je tomu u špenátu , nicméně jedná se o jednoletou plodinu, která nabízí sklizeň mnohokrát v průběhu roku na rozdíl od klasického špenátu.


Ale co zkusit pesto z koriandru, meduňky, špenátu , mrkvové natě či ředkvičkové pesto. Jak na svilušky, aby vám nezničily všechny rostliny na zahradě i doma Velmi rychle se množí a při přemnožení způsobují značné škody a úhyn rostlin. Konzumace špenátu a dalších potravin bohatých na beta karoten, pomáhá přirozeně předcházet degeneraci žluté skvrny oční sítnice a vzniku šedého zákalu. Vláknina ve špenátu Špenát je bohatý i na obsah vlákniny , která pozitivně působí na snížení hladiny cholesterolu v krvi.


Ptejte se odborníků a uživatelů na zkušenosti a rady související se zahradou a pěstováním nejen rostlin. Rajčata budou lépe prospívat vedle celeru nebo špenátu, okurkám se bude dařit v sousedství hrachu, fazolí nebo salátu.

Salát naopak nemusí sousedství celeru a petržele, jahody ocení blízkost cibule a česneku. Kedlubny si rozumějí se saláty a další listovou zeleninou. Na rozdíl od klasického špenátu listy neobsahují kyselinu šťavelovou. Snadné pěstování v nádobách i na záhoně :-) Mimibazar koupit. Chceš-li být šťastný celý život.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Lístky se dají dobře zmrazovat, stejně jako u klasického špenátu. Pro bezplatný odběr novinek a pravidelný týdenní zpravodaj vložte svou e-mailovou adresu. Odběr bude později možné odhlásit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky