pátek 30. prosince 2016

Modrý leknín

Svým vzhledem je velice podobná rostlině lotus, ale semena jsou velmi drobná. Kněží starověkého Egypta užívali modrý leknín pro jeho psychoaktivní účinky s „božskou“ esencí, přinášející pocity pokoje a lehké euforie. Nelze přesně určit odkud vlastně pochází. Debatuje se nad Jižní Amerikou a severní Afrikou.


Tak jako tak ji mnoho civilizací považovalo za svatou.

Mluvíme například o starých egypťanech, nebo májích. Jsou to vytrvalé vodní byliny s plovoucími listy a. Výjevy měly často spojitost s tancem a oslavami, ale také významnými obřady včetně rituálu pro přechod do posmrtného života. Vládci i kněží byli pohřbíváni s věnci leknínových květů. Nymphea jsou vodní rostliny roustoucí z bahna a mají nádherné květy.


Semínka vysejte rovnou do substrátu, nebo je nechte nabobtnat ve vlažné vodě. Vytvořte tenkou vrstvu zeminy, na ní. Ceny si navíc můžete srovnat od těch nejlevnějších.

Lotus symbolizoval slunce a znovuzrození, bohem modrého leknínu byl Nefertem. Modrý leknín navozuje lehkou euforii a. Nymphaea caerulea - leknín modrý Nymphaea nouchali var. Listy rozprostírá po vodní hladině.


Nejčastěji se nachází uprostřed rybníků, potoků a stojatých vod. V Česku ve volné přírodě má nejčastěji bílou nebo narůžovělou barvu květů a sytě zelené listy. Kvete od května do září až října, záleží na teplotních podmínkách. Ve vhodných podmínkách dožívá mnoha let. Jako vykuřovadlo má modrý leknín vskutku nesmírný význam, zprostředkovává nám zkušenost božího doteku s prožitkem počátku, konce a opakováním životního cyklu, přestože je jeho vůně při spalování poněkud nevýrazná, spíše bylinně květinová s balzamickými doteky, jde nám nejvíce o jeho účinky a hloubku spirituality, jež nám přináší.


U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Kaufe Modal Legging im Preisvergleich bei idealo. Sicher durch den Winter. Questo Pin è stato scoperto da Jarmila Lipičková.


Scopri (e salva) i tuoi Pin su Pinterest. Přestože se vědci dlouhodobě domnívají, že drogy provázejí lidstvo od nepaměti, skutečných důkazů mají jen málo. WANVISA - celkem nedávno vyšlechtěný leknín , který dovede vykvést v několika variantách.

Asi tedy ta top varianta je, že vykvete půl na půl v jiné barvě. Detailní popis produktu. Představujeme Vám LEKNÍN MODRÝ (blue water lily).


Nabízená varianta má květy světle modré barvy. Lekníny (Nymphaea) patří mezi. Nejoblíbenější skleněný svícen z naší nabídky českého skla Bohemia Crystal.


Tradiční výroba, vhodný jako dekorace do každého bytu. Tento lotus symbolizoval slunce a znovuzrození. Složení Hlava - kumquat (druh mandarinky),meruňka, černý rybíz Srdce - frézie, modrý leknín , lotosový květ Základ - cedrové dřevo, pižmo, ambra.


Artistry essentials hydratační krém ml. Květ modrého leknínu byl nejvíce posvátnou rostlinou starého Egypta, symbolicky se vztahoval k bohu slunce, Ra, který byl vynesen na vodní hladinu právě. Vyšívaná ozdoba květ leknín modrý Originální vyšívaný květ leknínu v barvě modrá jako dekorace, ozdoba. Květ lze použít jako módní doplněk. Střední leknín s proměnlivou barvou květů, od světle žluté přes oranžovou až k červené.


Květy se rozvíjí jako světlé a postupně tmavnou. Laloky jsou rozevřené, výrazné zašpičatělé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky