čtvrtek 16. srpna 2018

Zavařená kukuřice

Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě cca minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout, poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půl kolečky cibule. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme minut při teplotě 90°C nebo minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C. Zavařená kukuřice - cítíte tu vůni?


Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami.

Zavarenych pat skleniciek, pridala som stipku cukru. Janp, kukuricu si vyberam taku fajnu „macatu“ (zrnka dobre naliate) aby mali zrnka zlatavu mliecnu farbu ani nie tmave ani nie svetle-presne ako pises aby neboli moc mlade ani prilis dozrete prezrete. Můžete ji jíst jen tak, samotnou, nebo jako přílohu k nejrůznějším pokrmům. Chcete-li, stáhněte zrníčka z klasu.


Jednoduše kukuřici podržte, aby vertikálně stála a pak po zrníčkách přejeďte ostrým nožem. Když je kukuřice měkká, přidáme do vroucí vody máslo a počkáme, až se ve vodě rozpustí. Poté vodu vypneme a kukuřice vytáhneme.


Pro lepší manipulaci při jídle je dobré napíchnout kukuřici na špejli.

Očištěné palice kukuřice uvaříme ve vodě doměkka, pak je necháme vychladnout, zrnka vyloupeme 2. Na dno každé zavařovací sklenice dáme zrnka. Měli bychom tak získat l nálevu. Vzpomínám si na jedno posezení v asijském bistru kde jsem si zkusil dát kukuřičnou polévku. Pravděpodobně to byla zavařená kukuřice v kuřecím vývaru.


Kukuřice cukrová je mladší, známe ji teprve od 18. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.


Rajčata zelená – zavařená – luxusní salát Kdo pěstuje rajčata, ví, že na konci sklizně většinou vznikne problém, co s nedozrálými zelenými rajčaty. Také milujete sladkou chuť vařené nebo grilované kukuřice , po které stéká rozpuštěné máslo? Abyste si na ní opravdu pochutnali, nesmí být ani nedozrálá, ale ani přezrálá. Poradíme vám, jak poznat, že je kukuřice správně zralá a prozradíme trik šéfkuchařů, jak ji uvařit, aby neztvrdla. Vezmeme-li v potaz pouze zrnka, čistě teoreticky je pak zařadíme k zelenině (i když pozor na vyšší obsah šrobu, tedy i kalorií).


V kuchyni využíváme ze všech druhů kukuřice především kukuřici sladkou, která má široké využití. Skrblík Vám poradí, jak uvařit kukuřici.

Většina kukuřice se pěstuje jako siláž pro výrobu bioplynu, což je podobný fenomén jako. Vítáme všechny příznivce a vyznavače Petrova cechu. Najdete zde články o lovu ryb, různé rady, návody a videa. Po registraci a založení svého účtu.


Poté plníme do sklenic klásky kukuřice střídavě s mrkvičkou a proužky papriky. Nahoru nasypeme hrášek, přidáme koření a zalijeme teplým nálevem. Ihned uzavřeme a směs s mladou kukuřicí sterilujeme minut na °C.


Ingredience na sklenice. Kč Česneková pasta skl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky