neděle 14. ledna 2018

Vinná réva postřiky

Autor: Archiv ireceptar. Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za týden. Pokud je počasí mimořádně příznivé pro vývoj choroby, lze révu fungicidem ošetřit i před květem. Vhodnými přípravky jsou pro tyto zákeřné choroby Quadris Max či Optikombi vinná réva.


Botrytida : Česky se tato nemoc jmenuje plíseň šedá.

Rostlinu napadá v srpnu. Tak jako všechny zelené rostliny potřebuje vinná réva pro růst, vývin a plodnost živiny. Pod pojmem živiny máme na mysli takové prvky potřebné pro.


Mezi nejagresivnější houby patří například padlí révové či plíseň révová, nejzhoubnějším cizopasným hmyzem je pak mšička révokaz. Révu vinnou ošetřujeme za vlhkého počasí proti plísni révové a červené spále, za sucha a ve sklenících proti padlí a sviluškám. VINNÁ RÉVA JARNÍ POSTŘIK.


Choroby a škůdci vinné révy. Nároky na pěstování vinné révy u pergoly Příprava půdy Před stav.

Vypěstujte si vlastní sazenice. Vegetativní množení spočívá v nařezání. Vinná réva dnes nechybí prakticky v žádné zahradě. Réva rodí na nových výhonech, které vyrůstají na dvouletém dřevě ( ne na stařině), a podle toho řežeme. Obrázky ukazují, jak se řeže.


Stopky a třapiny infikuje v období zaměkávání a dochází k opadávání napadených bobulí. Okrasná vinná réva Je mnoho národů, kteří o sobě prohlašují, že jsou národem vinařů, ale jen v málokteré zemi se vinné révě tak dobře daří, jako právě u nás. Kdo z laiků by se nechtěl pochlubit vlastními hrozny vína. Nemusíte být zrovna milovníkem vína v tekutém stavu, abyste si pořídili sazenici vinné révy k sobě na zahradu.


NESMÍTE míchat jednotlivé koncentráty (pokud ovšem stříkáte l konvou, tak se vám nemůže nic stát - tam žádná koncentrace není). Postřiky se dobře rozmíchají a vlejí do nádrže min. V těchto malých objemech je častým jevem předávkování, zvláště hnojivy a dochází k popálení listů. Venku může vinná réva růst jen tam, kde je místo výsadby celodenně. Listová hnojiva pomáhají řešit akutní a jiné problémy, které nevyřeší použití pevných hnojiv.


Prodej postřiků pro ochranu rostlin dělíme do třech základních skupin. Nejdůležitější je ošetření v době zaměkávání bobulí, kdy je vinná réva nejnáchylnější k napadení. U silně ohrožených porostů a při pozdním sběru je vhodné ošetření po 10–dnech zopakovat.

Je možný rozvoj rezistence k dikarboximidům, proto by se tyto přípravky měli používat pouze 1–2x za vegetaci. Někdy se označuje též jako evropská réva nebo jako ušlechtilá réva. Její plody ( bobule ) se používají k přímé konzumaci, k sušení a kandování a především jako surovina pro výrobu vína a dalších nápojů a oleje.


Réva vinná (Vitis vinifera) je rostlina z čeledi révovitých. Kmen bývá většinou 5–m vysoký a borka se z něj odlupuje v dlouhých pruzích. Hluboce 3–5laločné listy jsou ze svrchní strany olysalé, spodní strana je obvykle pýřitá až vločkatě chlupatá. Asijské hrušně Broskvoně Drobné ovoce.


Réva neustále vypouští množství vedlejších kořenů blízko povrchu. A proto je nutné zavlažování. To podporuje růst kořenů do hloubky v omezeném prostoru, který réva na vinici má. Na své vinné révě máte prakticky veškeré choroby, které mohou révu napadnout.


Poradíme Vám, jak pěstovat vinnou révu. Bobule mají velmi příjemnou chuť. Odrůda je vysoce odolná vůči mrazu i chorobám. Plody dozrávají ke sklizni koncem září.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky