středa 2. listopadu 2016

Krkovicka na gril

Jetzt Grill auf Vergleich. Die besten Produkte im Test. Gril im ausführlichen Vergleich. Sračky ať si na to kydají strávníci dle svých zvrhlých chutí sami, já jsme z obliga, můj gril opustilo velmi chutné a lahodné maso, proti němuž může prostestovat jen vegetarián.


Ten dostane hermelín a lilek.

Z plátkov mäsa som pred vložením na gril špachtľou odstránila kolieska cibule a cesnaku, aby sa zbytočne nespálili. Na ni položíme plátky masa, česnekovanou stranou nahoru. Zalijeme olejem, zakápneme balzamikovým octem, přikryjeme víčkem a dáme do lednice. Před přípravou si rozehřejeme gril. Maso včetně marinády přeneseme na grilovací pánev.


Grilujeme napřed na horním patře, aby se póry zatáhly. Pak dáme o patro níž (střed trouby) a doděláváme do měkka. Včas otáčíme, aby se nám maso nepřipálilo.

Marinované maso je poté nutné trochu osušit papírovou utěrkou a vložit ho na rozpálený gril a péct zprudka z jedné i druhé strany, aby se zavřelo. S křenovým dipem „Poté ho dejte na velmi mírné teplo a nechte asi deset minut dopékat. Na závěr na něj pokrájíme ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj.


Nepotrpíte si na smažené? Zkuste krkovici zprudka opéct na pánvi, dopředu marinovanou v medu. Naložit byste ji měly minimálně na hodiny, ale ideální je. Plátky krkovičky klademe na gril a pečeme dozlatova asi - minut.


Jakmile je strana krkovičky dozlatova opečená, otáčíme a pečeme druhou stranu asi dalších - minut. Grilovanou krkovičku podáváme s pečivem a zapíjíme pivem. Po zhruba hodinách maso vyjměte z marinády, osušte papírovým ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na plátek masa položte kousek snítky rozmarýnu.


Grilujte z každé strany cca minut dle výšky masa. Sundejte z grilu a nechte maso chvíli odpočinout, aby vám po krájení nevytekla všechna šťáva. Na marinádu si očistíme cibuľu, cesnak a umyjeme bylinky.


Môžeme požiť aj čerstvé oregano. Na prípravu marinády použijeme mixér.

Ak však nemáme mixér po ruke, nič sa nedeje, len všetky suroviny nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky. A co takhle ho přidat do svého jídelníčku i během roku. Recept, podle kterého se vám Lesnická krkovička na grilu zaručeně povede, najdete na Labužník.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Keď je už pekne rozpálený, vyberieme mäso, jemne osušíme, aby nekvapkalo na oheň a ugrilujeme asi minúty z každej strany. Na pečení v troubě to určitě použít můžete,já včera naložila kuřecí stehýnka a dneska jsme si moc pochutnali. Dala jsem jeden stroužek.


Jen jsem nedala tolik česneku. Z uvedených surovin smícháme marinádu, do níž naložíme plátky masa. Dávám za jedna,moc dobré.


Necháme odležet aspoň minut, ale lepší je nechat déle, klidně až hodiny. Krkovicka s majonezou na gril recepty, které budete milovat. Vynikajúco sa hodí na grilovanie stehienok, krídelok, alebo na prípravu bravčového mäsa.


Potrebujeme: g marhuľového džemu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky