Jetzt Grill auf Vergleich. Die besten Produkte im Test. Gril im ausführlichen Vergleich. Sračky ať si na to kydají strávníci dle svých zvrhlých chutí sami, já jsme z obliga, můj gril opustilo velmi chutné a lahodné maso, proti němuž může prostestovat jen vegetarián.
Ten dostane hermelín a lilek.
Z plátkov mäsa som pred vložením na gril špachtľou odstránila kolieska cibule a cesnaku, aby sa zbytočne nespálili. Na ni položíme plátky masa, česnekovanou stranou nahoru. Zalijeme olejem, zakápneme balzamikovým octem, přikryjeme víčkem a dáme do lednice. Před přípravou si rozehřejeme gril. Maso včetně marinády přeneseme na grilovací pánev.
Grilujeme napřed na horním patře, aby se póry zatáhly. Pak dáme o patro níž (střed trouby) a doděláváme do měkka. Včas otáčíme, aby se nám maso nepřipálilo.
Marinované maso je poté nutné trochu osušit papírovou utěrkou a vložit ho na rozpálený gril a péct zprudka z jedné i druhé strany, aby se zavřelo. S křenovým dipem „Poté ho dejte na velmi mírné teplo a nechte asi deset minut dopékat. Na závěr na něj pokrájíme ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj.
Nepotrpíte si na smažené? Zkuste krkovici zprudka opéct na pánvi, dopředu marinovanou v medu. Naložit byste ji měly minimálně na hodiny, ale ideální je. Plátky krkovičky klademe na gril a pečeme dozlatova asi - minut.
Jakmile je strana krkovičky dozlatova opečená, otáčíme a pečeme druhou stranu asi dalších - minut. Grilovanou krkovičku podáváme s pečivem a zapíjíme pivem. Po zhruba hodinách maso vyjměte z marinády, osušte papírovým ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na plátek masa položte kousek snítky rozmarýnu.
Grilujte z každé strany cca minut dle výšky masa. Sundejte z grilu a nechte maso chvíli odpočinout, aby vám po krájení nevytekla všechna šťáva. Na marinádu si očistíme cibuľu, cesnak a umyjeme bylinky.
Môžeme požiť aj čerstvé oregano. Na prípravu marinády použijeme mixér.
Ak však nemáme mixér po ruke, nič sa nedeje, len všetky suroviny nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky. A co takhle ho přidat do svého jídelníčku i během roku. Recept, podle kterého se vám Lesnická krkovička na grilu zaručeně povede, najdete na Labužník.
Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Keď je už pekne rozpálený, vyberieme mäso, jemne osušíme, aby nekvapkalo na oheň a ugrilujeme asi minúty z každej strany. Na pečení v troubě to určitě použít můžete,já včera naložila kuřecí stehýnka a dneska jsme si moc pochutnali. Dala jsem jeden stroužek.
Jen jsem nedala tolik česneku. Z uvedených surovin smícháme marinádu, do níž naložíme plátky masa. Dávám za jedna,moc dobré.
Necháme odležet aspoň minut, ale lepší je nechat déle, klidně až hodiny. Krkovicka s majonezou na gril recepty, které budete milovat. Vynikajúco sa hodí na grilovanie stehienok, krídelok, alebo na prípravu bravčového mäsa.
Potrebujeme: g marhuľového džemu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.