středa 30. listopadu 2016

Ďáblík bahenní

Evropy, Asie a Severní Ameriky. Roste roztroušeně v územích s vhodnými biotopy od nížin do podhůří. Nejčastěji ho najdeme v mokřadních olšinách sv. C3) a stejně tak je chráněn i zákonem.


Je ohrožen zejména melioracemi – odvodňováním, těžbou rašeliny a dalšími negativními zásahy do jeho lokalit.

Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Ve vodě ponořená 5-10cm. Kosatec sibiřský Až 100cm.


Květy modré až modrofialové. Zajímavosti ze světa rostlin. Kvete od dubna do června.

Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Je to typická vodní rostlina. U nás na některých místech roste divoce.


Snáší mělkou vodu i bažiny. Na jaře se objevují velké, leské a srdčité listy. Hier alle Informationen zur gesetzlichen Krankenkasse BAHN-BKK - wie Beitragssatz, Leistungen, Zusatzleistungen. Tato rostlina se vskutku originálním názvem se objevuje na rašeliništích, krajích rybníků a vodních toků, v bahnitých či přímo močálovitých lesích. Převážně neroste jednotlivě, ale ve velkých skupinách.


Občas ji lidé využívají pro ozdobu zahradních jezírek. Ve svých lokalitách vytváří většinou dost husté, větší nebo menší porosty. Mokřadní rostlina s oddenky. Je vytrvalá, jednodomá s oboupohlavnými i jednopohlavnými květy. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. PP jméno Území leží v nivě Keblanského potoka , který napájí Knížecí rybník s původní rozlohou ha, který je v současnosti zazemněný a není dlouhodobě hospodářsky využíván, a na loukách, podmáčených a zčásti zarostlých lesní florou – ten také z větší části tvoří území přírodní památky.


V mělkých vodách u nás často roste s druhy rozpuk jízlivý, ostřice nedošáchor, vachta a zábělník bahenní.

Pěstuje se velmi snadno rozrůstáním oddenku v bahně. Je oblíben pro krásné květy a plody. Snadno přezimuje v nádrži. V ČSSR je to chráněná rostlina.


Listy jsou střídavé, vyrůstají na plazivém. Na konci oddenku se vytvářejí lodyhy , které jsou zakončeny bílým na rubu pak nazelenalým toulcem a krátkou žlutozelenou palicí. Listy dlouze řapíkaté, srdčité. Callaion palustris (L.) Raf.


Provenzalia palustris (L.) Raf. Calla palustris) Vytrvalá bylina s článkovitým dutým oddenkem, uloženým v bahně stojatých vod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky