čtvrtek 24. listopadu 2016

Návod na pergolu

Na stavbu pergoly se používá především dřevo, které lze snadno opracovávat. Předně záleží na zvoleném druhu dřeva. Smrkové dřevo má při proměnlivé vlhkosti malou trvanlivost.


Na druhou stranu dřeviny jako borovice, modřín nebo dub mají podstatně vyšší odolnost proti vlhkosti. Chcete budovat zahradní pergolu svépomocí?

Na vás už bude jen najít to správné místo a. Návod na stavbu pergoly od základů až po střechu, údržba. Pergola vystupuje díky svému vzhledu a účelu, jako prostředník mezi člověkem a přírodou. Ako postaviť pergolu - presne túto otázku sa pokúsime zodpovedať. Ak túžite po tienistom a okrasnom mieste na záhrade, potom je pergola tým pravým pre vás.


Jak postavit pergolu , přesně tuto otázku se pokusíme zodpovědět v následujícím článku. Pokud stejně jako my toužíte po stinném místě na zahradě. U atypických pergol návody zpravidla zákazníkům nepředkládáme, neboť montáž většinou probíhá v naší režii.

Na výběr máte různé velikosti i typová provedení standardizovaných pergol. Jedná se o pergolové stavebnice , které každý kutil zvládne snadno smontovat. Zvolit si můžete z plně otevřených (vzdušných) pergolových přístřešků, nebo naopak z částečně uzavřených pergol s obvodovými plůtky, ozdobnými mřížkami apod. Zahradní pergoly byly už odedávna součástí každé zahrady. Už na starých černobílých fotografiích najdeme bohatě zarostlé.


Ak rovnako ako my túžite po tienistom mieste na záhrade, ktoré by. Od potěšení z nového zahradního přírůstku už vás jenom dělí potřeba dřevěnou stavbu ošetřit, například olejem nebo dobrou lazurou. Pokud toužíte po stinném a okrasném místě na zahradě, pak je pergola tím pravým pro vás.


Návod jak postavit pergolu , jaký konstrukční systém zvolit, jak pergolu založit, jak a čím pergolu zastřešit. Jaro je v plném proudu a někteří z vás se nadšeně vrhli na zahradu a začali vymýšlet, jak ji vylepšit. Stavba pergoly krok za krokem. U mnohých padl návrh – postavíme si pergolu. Na co si při stavbě pergoly dát pozor.


Nakonec bych se rád zmínil o povrchové úpravě. Nezapomeňte jednotlivé dřevěné díly natřít, naimpregnovat, namořit, nalakovat nebo jakkoliv povrchově ošetřit. Rozhodnutí, jakou ochranu použít nechám na Vás, rozhodně na ní nešetřete.

Pokud chcete pergolu využívat také k pěstování popínavých rostlin, je lepší, když je mezi zdí a pergolou alespoň malá mezera. Pomůžete tím, že vlhko vytvářené. Pergola Než začnete se stavbou pergoly, zkuste si navrhnout, jak by měla vypadat. Odpovězte si na jednoduché otázky. Z jakého materiálu by měla být?


Vybírat dnes můžete ze spousty materiálů. Máme pre vás návod krok za krokom ako na to. Všetko v jednom rýchlom návode. Markízu je možné ponechať v akejkoľvek polohe. Možno uvažujete rovno nad altánkom, tu je postup rovnaký, len strechu prekryjete plnou alebo pevnou strechou.


Pokud se rozhodnete pergolu postavit na betonové terase, použijte kotevní pouzdro do betonu nebo vhodný typ hmoždinek upevněných do připravených otvorů v podlaze. Podlaha pergoly Jako podlahu doporučujeme terasová profilová prkna nebo Cetris desky v různém barevném provedení. Pergolu bych si na zahradu také moc rád pořídil.


Zrovna tu koukám na jeden poptávkový portál a vypadá to tak, že právě přes ten by se nejspíš dali sehnat nějací pracanti, kteří by mi s tím pomohli. Jak to tak vidím, tak si tedy asi budu muset vzít někoho na pomoc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky