čtvrtek 24. listopadu 2016

Zimolez kamčatský

Nejedná se o žádnou chorobu a tyto listy nejsou na závadu, protože zimolez pochází z oblastí s krátkým vegetačním obdobím a proto k časnému zaschnutí a opadání má přirozené dispozice. Jinak tyto listy jsou podlouhlé až kopinaté, celokrajné, mají světle zelenou barvu a bývají velké až cm. Do zahrady jsou potřeba rostlinky minimálně dvě, kvůli cizosprašnosti.


Navíc některé se vzájemně opylují lépe, některé hůře, ale informace které ke. Atut je odrůda kamčatské borůvky s chutnými a zdravými plody. Běžně dorůstá výšky 5m až 2m.

Jeho původní domovinou je východní Sibiř a polostrov Kamčatka. Vzhledem k jeho původu je značně odolný na mráz až do -stupňů Celsia. Také je odolný vůči škůdcům i chorobám. Ke svému růstu nevyžaduje kyselou půdu, roste dobře jak na kyselých, tak i na neutrálních až zásaditých půdách. Snáší i půdy chudé na živiny, pouze špatně snáší půdy suché.


Domovinu má zimolez v daleké Kamčatce, kde příroda přichystala rostlinám drsné podmínky. Proto je přizpůsobivý, mrazuvzdorný a dlouhověký. JARNÍ BORŮVKY - ZIMOLEZ KAMČATSKÝ - MODRÝ.

PRVNÍ OVOCE NA VAŠÍ ZAHRÁDCE, ZRAJE JIŽ KONCEM KVĚTNA. Superpotravina budoucnosti, obsahuje obrovské množství vitamínů a antioxidantů. Zemolez kamčatský - modré, čierne a hnedé plody.


Nové atraktívne odrody, objednajte si už dnes. Zasielame kvalitné rastliny za super. Preferuje slunečné polohy, ale snese i polostín. Vhodné jsou živné půdy, ale snese běžné půdy. Když se řekne zimolez , možná se vám vybaví okrasná popínavá rostlina, jejíž plody není radno konzumovat.


Domovinou je na Kamčatce a ve východní Sibiři, kde roste divoce v rozsáhlých houštinách. Má podlouhlé, zašpičatělé, světle zelené listy, dlouhé do cm. Plody mají délku cca - 5. Kvete často již na konci zimy, brzy plodí a je zcela mrazuvzdorný. Tyto borůvky se často používají na výrobu štávy, marmelády a kompotu.


Vyznačuje se raným souběžným zráním, keře jsou vysoké 6m, v průměru mají 4m, koruna oválná. Mezi ostatními druhy ovoce vyniká svojí odolností a raností, první plody sklízíme dříve než jahody. Vďaka zakódovanej krátkej vegetačnej dobe vás môže zimolez prekvapiť opadaním listov už uprostred leta.


Nie je to prejav usychania kríku, ale skoré ukladanie k spánku, na aké je zimolez kamčatský zvyknutý v drsných podmienkach severu.

Tvorbu plodů podpoříme přihnojením v předjaří Cereritem nebo Hydrokomplexem. Po čtyřech letech je dobré rostlinu zmladit odstraněním starých větví. Růst rostliny je ukončen během července, kdy začnou zasychat a opadávat listy. Velkoplodá odrůda zimolezu s vysokou úrodou velmi kvalitních plodů. Zimolez kamčatský patří mezi nenáročné dřeviny.


Ve své domovině je typickou podrostovou. Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Určitě ne tak snadno, jako jeho příbuzné kanadské borůvky. Některá zahradnictví ovšem s úspěchem zimolez kamčatský množí a zasílají kvalitní odrůdy, ke kterým patří zejména samosprašný Modrý triumf.


Je jedním z mála jedlých druhů zimolezů, navíc byl šlechtěn k větší chutnosti. Ovoce, nazývané kamčatská borůvka, dozrává u raných odrůd již koncem května, u pozdnějších v čer. Po dnešním obírání kamčatské borůvky, jsem se rozhodl o jeho likvidaci.


Mám keře ve stáří let - největší je asi 1m vysoký. Méně náročná kamarádka kanadské borůvky, která vyroste opravdu všude. Její podlouhlé plody zrající již koncem května mají sice zvláštní tvar, ale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky