pátek 25. listopadu 2016

Nízké trvalky na slunce

Následujícím trvalkám se bude nejlépe dařit na slunném stanovišti a budou zde bohatěji kvést. Trvalky vhodné na slunce , na suchá místa, trvalky na úpal. Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny.


Přinášíme vám přehled desítky krásných trvalek , které rozzáří svými. Silně prošlechtěný druh patří mezi nejoblíbenější trvalky na českém trhu vůbec.

Dnes jejich obliba stoupá také díky jedlým květům, které se používají do zeleninových salátů a na přízdobu různých pokrmů. Druh denivek je silně prošlechtěn, kultivary se liší nejen výslednou výškou a barvou květů, ale také jejich stavbou. Na výsluní můžete bez obav vysazovat jak nízké, tak i vysoké druhy okrasných trav – dobře se kombinují s trvalkami a hlíznatými rostlinami.


Nízké druhy jsou výrazné hlavně listem, u vysokých trav bývá nápadné i květenství. Trvalky a skalničky vhodné na slunce a do polostínu online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky , skalničky, bylinky a koření. Krátce žijící trvalky , jako jsou krásnoočka, kokardy nebo vlčí boby, ze zahrádky tiše zmizí klidně už po třech letech.


S dlouhověkými trvalkami se ale na stejném místě setkáme ještě za deset, patnáct, často i více roků. Musíme však vědět, co jim vyhovuje a kolik potřebují světla.

Mezi slunce milující trvalky patří kromě drobných rostlin a skalniček především celá řada vysokých. Než vysadíte skalničky , ujistěte se, že máte k dispozici vhodnou zeminu a dostatečný přístup slunce na svah. Požadavky na světlo, vlhkost a. Jak pěstovat nízké trvalky Půdu kolem trvalek pravidelně mělce kypříme a odplevelujeme. Dodržujeme nároky na osvětlení jednotlivých druhů, obecně lze říci, že nejlepší je vysazovat rostliny tam, kde nehrozí, ž ebudou vystaveny polednímu slunečnímu úpalu.


Nízke, pôdopokryvné a kobercovité trvalky do skalky alebo na okraj záhona. Pestré farby, široký sortiment. Něžné květy lomikamnů vykvétají v časném létě, jsou vhodné na skalku, mají rády slunce a kamenitou půdu.


Nízké trvalky zároveň nedovolují bujný růst plevelů. Nabízíme druhy s bílými nebo tmavě růžovými květy. Tunica saxifraga – tvoří kypré, nízké porosty s drobnými růžovými kvítky.


Směsice vůní a barev v zahradě. Trvalky k řezu, trvalky kvetoucí brzy na jaře a trvalky kvetoucí do pozdního podzimu. Trvalky na slunce a do polostínu Trvalky do stínu a polostínu Půdopokryvné trvalky Byliny Medonosné trvalky. Trvalky , skalničky nízké (1-cm) online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky , skalničky, bylinky a koření.


Sem řadíme druhy nebo odrůdy, jejichž výška (bez květů) dosahuje až cm. Některé mají květy přisedlé, u jiných květní lodyhy vyrůstají vysoko nad listy.

Trvalky, skalničky nízké (1-cm) online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky a koření. Tvorba www stránek MACHIN. CZ Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies.


Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Nízké volíme na okraje záhonů (například nízký afrikán, nízké odrůdy astry čínské), jiné do truhlíků a žardiniér (petúnie, lichořeřišnice), do tratolů a rabátek (například nízké odrůdy hledíku, sporýš, nestařec, gazánie, nevadlec, lobelka drobná). Malé, velké, vysoké, nízké , originální i úplně obyčejné. Betonové květináče zkrátka využijete všude.


A co je nejdůležitější, vyrobit je zvládne každý a hlavně levně. Orientačně je rozdělujeme na druhy nízké, trsnaté nebo plazivé střední až vyšší. Nízké druhy vytvářejí polštáře a jsou vhodné do skalek, suchých zídek a na obruby, vyšší se uplatňují ve skupinových a plošných výsadbách a také jsou vhodné k řezu.


Na můj druhý blog, kde soustředím příspěvky zejména o mém tvoření, mi napsala Jindra s prosbou o radu. Mám zahradu a chci si založit květinové záhony kolem plotu. Ale taky trochu odclonit pohled od sousedů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky