středa 23. listopadu 2016

Hladítko na štuk

Sádrový štuk lze natahovat až do tloušťky dvou centimetrů, takže s ním lze i bez větších obtíží srovnávat prohlubně a propadliny na stěnách. Pokud se ve vašem pokoj nacházejí díry většího charakteru, zadělejte je klasickou sádrou. Zednické hladítko nerez i filcové a hladítko na štuk Každý profi i hobby stavař potřebuje ke své práci hladítko.


V sekci hladítka naleznete jak hladítko z nerezu, hladítko z gumy na spárování,hladítko nerez se zuby , tak klasické zednické hladítko rovné. Mechanizované hladítko na štuk z vibrační brusky. Miroslav Štangl z Prahy se rozhodl, že si usnadní namáhavé hlazení štuku (tzv. filcování).

Bohužel se nám nepodařilo najít produkt hladitko na stuk. Filcové hladítko využijete na vyhlazení hrubších štukových omítek. Narozdíl od hladítek s rubenem nebo latexem nekopíruje tolik podklad. Hladítko Ruven- Vystaveno. Plastové hladítko s molitanovým povrchem.


Jestliže hodláme funkci brusky často měnit, doporučuji přilepit na unášecí desku brusky lícovou stranu suchého zipu. Taková úprava vibrační brusky. Latexové hladítko je vhodné na vyhlazování jemných štukových nebo sádrových omítek.

Latex je ještě jemnější než ruben a tak dokáže lépe povrch. Rozmer: 2x 1x mm. Vhodné na aplikáciu jemných stierok a benátskeho štuku. Vďaka zaoblenými vonkajším hranám nezanecháva v stierke nežiadúce ryhy.


Rúčka je z dvojkomponentného PVC. Může být přidán i cement. Jestliže se chystáte využít štuk na interiéry, musí být použit dostatečně jemný písek pro dokonalou hladkost stěn. Pokud budete v časové tísni, naopak lze mokrý štuk roztočit bez ohledu na optický výsledek, sice si tím namočíte hladítko (je dobré mít náhradní), ale štuk pak vysychá rychleji a dříve je připraven na závěrečné finální točení. Přiložte hladítko na zeď pod úhlem stupňů a roztahujte zezdola nahoru.


Když je celá zeď hotová, odstraňte stahovací lištou přebývající štuk. Má rozměry 2x 1mmBarva plsti bílá o. S radostí Vám oznamujeme, že naše firma navázala spolupráci s popředním výrobcem nářadí CO. Dobré hladítko základem.


Nanášení štuku není nic složitého – nejprve se musí nanést na stěnu velkým hladítkem. Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Lehké hladítko s rozměry 1x 2mm a tloušťkou mm.


Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Vyrobeno z plastu s ergonomicky tvarovanou rukojetí. Pracovní část je pokrytá speciálním houbovitým materiálem se zářezy, ulehčujícími čištění dlaždic znečištěných spárováním. Pruhy a kruhy Štukovou směs nanášejte v pruzích zdola nahoru a co nejmenším počtem tahů. Upravil hladicí desku a suchým zipem ji upnul do rovinné vibrační brusky.


Tady je jeho návod a zkušenosti s využitím při štukování. Toto je potřeba dělat poměrně rychle. Na druhou stranu, jestliže se dáte do rozmývání příliš brzy, celá vrstva vám spadne a budete moci začít znovu.


Na klasickou vápennou maltu je ale filcové hladítko lepší. Filcových hladítek je mnoho druhů, šířek a tvarů a zedníci si zhotovovali i svoje vlastní dle potřeby. Každý měl doma desku tvrdé plsti-filcu, uřízl potřebný kus a nalepil ho.


Pak se musely chlupy nad ohněm opálit. Koupit se dalo jen základní provedení o rozměrech 1× 2mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky