úterý 22. listopadu 2016

Jak pěstovat ředkvičky

Všeználkové - na školní zahrádce - sklizeň ředkviček V rámci aktivity Všeználek si děti založily vlastní zeleninovou zahrádku. Mají antibakteriální účinky, ničí plísně ve střevech a žaludku, zabraňují jejich množení, odstraňují zácpu a plynatost. Jsou bohaté na vitamíny, posilují imunitu člověka a jsou vhodné při hubnutí.


Pokud vaše ředkvičky vykvetou, nezbavujte se jich hned. Potom co květy zvadnou, vytvoří se semínka, která jsou pálivá a křupavá, pokud je otrháte, když jsou ještě měkká a zelená. Způsoby pěstování: klasika i rychlení Každý zahrádkář má ředkvičky v oblibě také proto, že se dají pěstovat různými způsoby. Jak pěstovat ředkvičku v květináči Na výsev použijeme semínka nebo výsevní pásky. Pravidelnou zálivkou udržujte zeminu vlhkou, nesmí být suchá ani přemokřená.


Vzrůstající oblibu zaznamenává i naklíčení ředkvička, která má koncentrované množství vitamínů i enzymů, a proto je výživnější než ony červené bulvičky. Přemýšleli jste někdy, proč jsou červené ředkvičky jednou šťavnaté a sladké a jindy zase štiplavé? Rádi byste vypěstovaly vždy jen ty sladké a. Je snadné vypěstovat pěkně velké a křupavé ředkvičky , a my vám poradíme jak na to. Ačkoliv ředkev dnes patří k běžně pěstovaným plodinám, mnohem více než v Evropě je oblíbená v oblasti východní Asie. Nejčastěji se tam pěstují.


Výsev na jaře i na podzim. Nedaří se jí na těžkých a chudých písčitých půdách, ale vystačí si s běžnou zahradní zeminou. Pro pěstování ředkve jsou vhodné středně těžké až lehčí humózní půdy. Na těžkých a kamenitých půdách dochází k deformaci bulev, na lehkých nedostatečně zásobených vodou jsou pálivé a mají sklon k dužinám. Přímé hnojení chlévským hnojem se nedoporučuje.


C nebo například kyseliny listové. Pod lidovým názvem ředkvička se skrývá kořen ředkve seté. Tvary takového kořene mohou být různé, jedná se o kulovitý tvar, válcovitý nebo i protažený. Víte, jak správně vybírat a pěstovat ředkvičky , abyste měli úrodu pouze těch sladkých? Traduje se mezi pěstiteli, že i sladké ředkvičky vám mohou opylit včely pylem z pálivých, které může pěstovat i třetí soused od vás.


Pokud rostou pomalu, mají sklon k dřevnatění. Bude se jim dařit na slunném místě. Zalévejte je pravidelně, ale menšími dávkami, aby je nenapadly plísně a hniloby. První vitamíny a stopové prvky, které naše tělo dostane od tohoto kořene.


Zajistit si tak můžete nejen jejich kvalitní úrodu, ale také vlastním přičiněním dostatečné množství vitamínů. Malé dužnaté bulvičky nejčastěji. Vodnice, pozapomenutá užitečná zelenina: pěstování, recepty.


Koncem února můžeme, pokud počasí dovolí, vysévat rané otužilé ředkvičky , přímo na venkovn. Odrůda dnů, odrůda Diego F1. Tato zelenina roste rychle, společně, ale někdy kultivace ředkvičky způsobuje obtíže, pak zkušenosti ostatních mohou.


Když během růstu ředkvičky zaléváme, pak ale na pár dní omezíme přísun vody a později opět začneme rostliny na záhoně zalévat, během růstu se změní ředkvičky na pálivé. Toto nastane po opětovném přísunu vody, kdy začnou opět růst. Kořen ředkvičky musí mít kam růst. A pokud ne, zakrní a neroste tak dobře ani později, když už mu místo uděláme.


Je jedno, rozhodnete-li se na balkóně pěstovat ředkvičky v truhlících, květináčích nebo v jiných nádobách. Důležité ale je naplánovat si výsevy postupně po dnech. Pak budete moci ředkvičky sklízet téměř nepřetržitě po celou sezónu. Začněte s odrůdami vhodnými k rychlení a pro jarní výsevy, na které navážete s výsevy celoročních odrů abyste se na. Kdy a jak pěstovat ředkvičky ? Začít s pěstováním ředkviček lze klidně už na konci února.


Ven je lze dát klidně už nyní v březnu. U venkovních stanovišť je zapotřebí počítat s tím, že vyrostou cca týdny. K výsevu je třeba přistoupit v momentu, kdy se teplota půdy pohybuje okolo stupňů Celsia. Co se týká hloubky výsevu, ta činí přibližně až cm.


Dále potřebují jen propustnou půdu bohatou na živiny, dostatečnou zálivku, avšak nepřelévat, aby se nemnožily plísně. Přihnojování je třeba jen před výsadbou, a to nejlépe domácím kompostem, který zaryjeme do půdy. A není nad to vypěstovat si ředkvičky vlastní.


Půda už je načechraná, připravené, jen počkat na to správné počasí a vysít. Začátek března, pokud už je teplo, je ideální čas pro pěstování ředkviček na záhoně. Chyby při výsevu – můžeme jich udělat hned několik. Jsou lahodnou chuťovkou, obsahují mnoho vitamínů a minerálů a mají léčivé účinky.


Zjistěte, co je potřeba dělat a co pěstovat v jednotlivých měsících.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky