pondělí 20. června 2016

Vepřové špízy na grilu

Vepřové špízy na grilu 2. K létu patří grilování, které miluje snad každý. Mezi klasiku, co si můžete připravit, jsou určitě vepřové špízy. Rošt rozpáleného grilu potřeme kouskem slaniny, aby se špízy nepřichytily. Marinované švestky na grilu Tématické fráze: recepty na gril vepřové špízy špízy vepřový špíz recept vepřové špízy vepřové na gril vepřové na grilu vepřová plec na grilu špízy v alobalu vepřový špíz recept něco na gril recept na veprovy spiz vepřová plec špíz recept na spizy recept na špiz vepřové špízy recepty recept na veprove spizy spizy recept.


Na špízů potřebujete: 5g vepřové kýty, lžíce olivového oleje, stroužky česneku, sůl a pepř, nožky pikantní klobásy, cibule, papriky, středně velké brambory. Necháme ho na grilu zatáhnout, pak použijeme marinádu nebo olej na potírání. Plátky grilujeme nejčastěji v hmotnosti 1- 200g.


Připravte si výborné ražniči na grilu , které je nejen velmi dobré, ale i rychlé. Vyberte si ze stovek receptů na Špíz na grilu , které se vám budou snadno a rychle vařit. Maso na špízu k letnímu grilování neodmyslitelně patří.


Stejným způsobem můžete připravit i zeleninu, houby, ale také ovoce. This feature is not available right now. Na otáčivou jehlu střídavě napichujeme kuřecí maso, plátky slaniny, na kolečka nakrájenou cibuli, vepřové kousky a žampiony a za stálého potírání olejem ugrilujeme.


Podáváme se studenou křenovou omáčkou. Poté už můžete špízy položit na rozpálený gril, ať už na úchytky nebo na mřížku. Nic nezkazíte ani pokud špízy nejdříve zabalíte do alobalu.


Ražniči na grilu nechte několik minut, nezapomeňte pravidelně otáčet, aby bylo hotové ze všech stran. Během grilování špízy pravidelně potírejte zbylou marinádou. Maso na malé kousky, aby se vešly na špíz a držely tam. Masové či zeleninové špízy patří k oblíbeným pokrmům připravovaných na grilu.


Lisovaný česnek, cibuli, feferonky, bobkový list, papriku, kmín, chilli, pepř, tymián a grilovací koření smícháme s jogurtem. Naložíme do směsi maso a necháme přes noc v lednici marinovat. Na větvičkách rozmarýnu napíchané marinované kostky krkovice, špízy opečené na dobře rozpáleném roštu grilu , servírované přelité zbylou marinádou. Další tip na chutný špíz připravený na venkovním roštu grilu.


I když za škaredého počasí tyto špízy můžete připravit i doma na kontaktním grilu , nebo na pánvi. Nachystané špízy necháme odpočinout a zteplat na pokojovou teplotu a poté je grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran. Na ni budete potřebovat několik lžic oleje, sůl, pepř, grilovací koření a prolisovaný česnek.


Všech dáme do misky a řádně promícháme. Připravené špízy grilujeme buď na venkovním grilu nebo je naskládáme na olejem potřený plech a dáme pod gril do trouby. V polovině přípravy špízy otočíme. Z mletého masa můžeme vyrobit také kuličky, které napichujeme na jehlu a grilujeme potom jako špízy.


Můžeme je doplnit zeleninou. Ingredience: 400g vepřové kýty. V rozehřátém grilu za občasného potírání zbylou marinádou ze. Výjmeme a do výpeku dáme osmahnout drobně nakrájenou cibuli, namočené houby a sardelovou. Marinované maso napícháme na špízy (nebo předem namočené a zašpičatělé špejle).


Omyté maso nakrájíme na kostky, okořením. Očištěnou zeleninu nakrájíme na stejnou velikost masa. Na špejli postupně napichujeme maso se zeleninou.


Navíc je snadno připravíte v troubě i na grilu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky